Blogg

Og morra di også!

Blogg:Det finnes et eget sted i helvete for folk som ikke gleder sin mor.

Publisert
Sist oppdatert
Kanskje det er litt drøyt å true med helvete, men jeg mener det virkelig. Du skal være grei med din mor. Til og med Gud er enig i det. Han sa at du skal hedre din far og din mor, så jeg føler jeg har ganske bra ryggdekning når jeg sier det.Du skal være grei med din mor. Og du skal være det på morsdagen.Det spiller faktisk ingen rolle om du blir lei av henne innimellom. Det spiller ingen rolle om hun maser og sier du skal ta på deg lue, selv om du er voksen for lengst. For det er ikke sikkert at du alltid er så himla elskelig heller. Kanskje du surmuler. Drøyer for lenge med å ringe tilbake. Det er mulig at du ikke var en drøm å ha i hus i puberteten. Men hun holdt ut. Du holdt ut.Når alt kommer til alt, er det ikke så mange ting du kan regne med her i livet. Menn kommer og går. Venner glir bort og nye kommer til. Men din mor? Din mor har du i ryggen enten du vil eller ikke. Og det skal du takke henne for. En kompis av meg sier han ikke vil feire morsdag fordi det er en kommersiell dag. Han sa det akkurat sånn: det er kommersielle krefter som blir presset på oss.For noe vrøvl! Hvis du er seriøst bekymret for å bli presset ned i gjørmen av kommersielle krefter, foreslår jeg at du dropper å kjøpe den nye iPoden du ønsker deg. Du kan la være å kjøpe sydentur og heller reise på hytten i ferien - kanskje med din mor?Du må velge dine slag. Og hvis du insisterer på at akkurat morsdag skal være dagen du markerer deg som en antikommersialist, så synes jeg du bare er teit.Mister du din integritet av å kjøpe en blomsterkvast til din mor? Kan du ikke leve med deg selv hvis du kjøper et kort for en tier og skriver noe hyggelig til henne?Hun trenger ikke å være perfekt. Hun trenger ikke engang å være til å bo i hus med. Men hun er din. Og hun er din mor.Kom deg opp av sofaen nå! Så gjør vi verden til et litt hyggeligere sted å leve. Og for deg som synes det blir for kommersielt, så kan du bare sitte og gnukke med den usle tieren din. Ingvild Wedaa Tennfjordjournalist i KKingvild.tennfjord@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer