Helse & Livsstil

Økologisk mat

Er den egentlig sunnere?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Er det egentlig så mye sunnere å spise økologisk mat? Er det noen økologiske matvarer man særlig bør prioritere?
Tobarnsmamma

Svar: Det finnes per i dag ingen gode nok studier på om økologisk mat er bedre for helsa. Vi vet likevel at økologisk frukt og grønnsaker inneholder mer antioksidanter enn konvensjonelt dyrkede matvekster.

Antioksidanter har en forebyggende effekt mot en rekke alvorlige sykdommer. Når det gjelder animalske matvarer som kjøtt, melk og egg, har de økologiske produktene et større innhold av fettløselige vitaminer og omega-3-fettsyrer.

Økologiske plantevekster inneholder derimot mindre nitrat, mindre protein og et lavere innhold av vitamin A/betakaroten. Undersøkelser har vist at fettinnholdet i melk fra økologiske kyr generelt er lavere enn hos dyr som blir fôret på mer konvensjonell måte.

Melken har også et høyere innhold av C-vitamin. Mest interessant synes jeg det er at økologisk kjøtt, egg og melk inneholder mer omega-3-fettsyrer.

Jeanette Roede
kostholdsekspert
jeanette@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer