Helse & Livsstil

Onani - hva er best?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Hva er den beste måten å onanere på uten vibratorer og dildoer?EllaSvar: Fremdeles er det slik at å snakke om onani for mange er ganske tabubelagt, da spesielt for kvinner. Dette på tross av at onani er en vanlig aktivitet blant de fleste mennesker, både gamle og unge, i kortere perioder eller gjennom hele livet. Gutter blir ofte tidlig fortrolig med sitt eget underliv av åpenbare grunner — penis synes godt og er lett tilgjengelig for berøring. De lærer å styre tissen sin tilnærmet i retning av doskålen allerede som svært små barn. Dette i motsetning til kvinner ,som ikke bruker klitoris til slikt, og heller ikke må tenke at den er der når vi går på do. For jenter tar det ofte lengre tid å finne ut hvordan man best skal tilfredsstille seg selv seksuelt og mange lærer å kjenne sin egen seksualitet gjennom det å ha en partner.Det er mange måter for jenter å onanere på. Den vanligste måten er å bruke hendene. Du kan stimulere deg selv ved å bevege fingrene over klitoris, urinrøret og kjønnsleppene. Området rundt og inne i rumpehullet og rundt og inne i skjeden er også følsomme. Eksperimenter deg fram til hva som føles best og hvor det er best. Du kan variere berøringen ved å trykke, stryke, hardt, løst, sakte fort. Noen liker variasjon i tempo, mens andre liker at bevegelsene gjentas så likt som mulig.Mange liker å klemme beina sammen, klemme noe mellom beina som f. eks. en dyne, eller gni seg mot gjenstander. Vannstrålen fra hånddusjen er også vanlig å bruke. Å ha seksuelle fantasier samtidig som du onanerer er vanlig. Noen skammer seg over fantasiene sine, fordi de opplever dem som perverse. Men i fantasien har du mulighet for å utforske ting du aldri ville gjort i virkeligheten. Seksuelle fantasier gjør onani mer spennende og lekent.Stéphane VildalenSex- og kjærlighetsekspertstephane@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer