Kk-ekspertene

Onanitrøbbel

Vanskelig å få det til på egen hånd?

Publisert
Sist oppdatert
SPØRSMÅL:

Hei!

Jeg har et regelmessig sexliv med kjæresten min, det vil si tre ganger i uken. Siden han er pendler er jeg i perioder alene. Da onanerer jeg.

Når jeg gjør dette sliter jeg med å få orgasme. Det skjer aldri når jeg har sex med kjæresten min. Det er akkurat som det skjer en kortslutning i hodet mitt.

Sisselind

SVAR:

Kjære Sisselind

Noen tenker sånn at ordentlig sex skjer sammen med partner og onani er en nødløsning, annenrangs sex, når kjæresten ikke er der. Selv om mange av oss ikke tenker på det har det sammenheng med hvordan vi er oppdratt og stammer fra tanken om at sex er for å bringe slekten videre, ikke for nytelse. Enkelte liker heller ikke så godt at partneren har det fint med seg selv fordi det føles truende på ulikt vis. Partneren kan for eksempel tenke at han eller hun ikke er bra nok siden den andre har det fint med å onanere alene.

Jeg tror onani er en veldig bra ting. Gjennom onani lærer vi hva vi liker og hvor/hva slags stimulering som er godt for oss. Vi lærer å legge merke til hvordan kroppen fungerer, noe som er en viktig bakgrunn for å formidle behovene våre til andre. Seksuelt sett er onani det de fleste av oss begynner med. Det er litt som å lære å krabbe før man lærer å gå.

Det kan oppstå flere utfordringer i forhold hvor en eller begge ikke onanerer. Seksualiteten til den som ikke onanerer blir veldig avhengig av den andres lyst og tilstedeværelse. Prestasjonsangst eller lystproblematikk hos den som må stille opp blir derfor mer komplisert enn hvis partneren kan tilfredsstille seg selv seksuelt.

Jeg vet jo ikke hvorfor det ”kortslutter” i hodet ditt eller om du kjenner deg igjen i noe av denne tenkningen. Kanskje ikke. Siden du får orgasme med kjæresten din er det ikke noe i veien med evnen din til å få orgasme. Det kan rett og slett være at du ikke stimulerer deg selv kraftig nok - at du må eksperimentere litt med deg selv. Kjenn etter hvor det er best at du tar, hvordan, hvilken rytme. Bruk av vannbasert glidekrem øker sensitiviteten, og bruk av vibrator øker intensiteten av stimuleringen. Å bruke fantasien, eller bilder og liknende som gjør deg kåt er og bra.

Lykke til!

Hilsen Stéphane

Stéphane Vildalen
Sex- og kjærlighetsekspert
stephane@kk.no

Stephane Vildalen er vår nye ekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål om sex og kjærlighet til henne.
Stephane Vildalen er vår nye ekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål om sex og kjærlighet til henne. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer