Helse & Livsstil

Overvinn hemningene

Slik slipper du deg løs.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er en jente på 24 år som sliter meg at jeg har problemer med å slippe meg løs under sex. Jeg tenker mye på om jeg er for tjukk (har noen kilo for mye) og konser på å holde inn magen mens jeg har sex. Har ingen fast partner for øyeblikket, og føler ikke helt for å snakke så altfor mye med partneren når jeg har one night stands. Hva kan jeg gjøre for å bli mer avslappet?
Lisa

Svar: Å konse på å holde magen inne når du har sex er ikke bra for seksuallivet, nei. For at sex skal være bra trenger en å slappe av og å konse på det som skjer mellom seg og partneren, det som skjer i kroppen og på partneren. I det du tenker negative tanker om egen kropp blir det vanskelig å nyte det som føles godt i situasjonen.

Nå er det jo sånn at de færreste synes at noen kilo for mye blir feil, særlig når mye annet stemmer. Når du fokuserer på magen din under sex og hvordan partneren ser deg, kan det bli stivt og rart og han/hun kan lure på hva det egentlig er som skjer. Partneren kan òg merke at det er ett eller annet og tenke at det ikke er veldig bra kjemi mellom dere.

Klart man ikke snakker med one night stands om alt, men dere har jo blitt med hverandre den kvelden og partneren din går neppe hjem på grunn av litt fett på magen din. I så fall kan partneren bare gå, det er ikke magefettet som teller for verken personlighet eller god sex.

Stéphane Vildalen
Sex- og kjærlighetsekspert
stephane@kk.no

Stephane Vildalen er vår sex- og kjærlighetsekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål henne.
Stephane Vildalen er vår sex- og kjærlighetsekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål henne. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer