Astma

Para-cetamol gir astma

Tar du Paracet, Panodil eller Pinex en gang i uka, går det utover lungene dine.

Foto: Pixland / Image Source
Foto: Pixland / Image Source Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Voksne som bruker smertestillende midler med paracetamol en gang i uka, sliter tre ganger oftere med astma enn de som tar paracetamol sjeldnere. Det viser en studie utført i regi av Global Allergy and Asthma European Network. Andre typer smertestillende midler kunne ikke knyttes til astma.
 • Bli frisk med lurepiller
 • Ødelegger beskyttelsen

  Forskere ved flere institusjoner i Europa testet 500 personer som brukte smertestillende midler ofte, og sammenlignet dem med 500 personer som ikke gjorde det. Konklusjonen var at symptomer på astma øker ved hyppig bruk av paracetamol.Årsaken kan være at paracetamol reduserer nivået av antioksidant-stoffet glutation i lungene, og dette stoffet trengs for å beskytte lungene mot luftforurensing og tobakksrøyk.
 • Bli kvitt hodepinen
 • Gjelder også barn

  En av forskerne bak studien, Seif Shaheen ved Imperial College London, sier i en pressemelding at sammenhengen mellom astma og paracetamolbruk stadig blir klarere.- Vi har også påvist en høyere forekomst av astma i land der salget av paracetamol er høyt.Den økte astmaforekomstem gjelder både voksne og barn. Forskerne vil fortsette å granske sammenhengen mellom paracetamolbruk og astma.
 • Test astmaen på nettet
 • Ikke tren her
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer