Helse & Livsstil

Parterapi alene

Kan du fikse forholdet på egen hånd?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål:Jeg har forsøkt å overtale mannen min til å gå i terapi fordi vi har slitt i flere år og er helt på randen av skilsmisse. Han nekter og ser på det som totalt bortkastet. Kan jeg gå alene i familieterapi og tar du imot sånne som meg på IKST i Oslo? Hvor lang ventetid er det?HusmorenSvar: Klart du kan gå alene i terapi. Ikke alle får med partnere sine, men har likevel nytte av terapi for egen del og for å få en bedre forståelse av det som skjer mellom dere. Av og til kommer partnerne med etter hvert. Institutt for Klinisk Sexologi og Terapi (IKST) tar i mot sånne som deg og, men ventetiden avhenger av forskjellige ting. Noen av oss har driftstilskudd, andre ikke, slik at prisen varierer fra behandler til behandler om vi får støtte av Trygdekontoret eller ikke. De som er billigst har da selvfølgelig lengst ventetid. Det er også andre steder du kan få terapi, som på Familiesentre, Familierådgivningskontor, Familiepoliklinikker som også er vant til å jobbe med par-relatert problematikk. Det finnes Familievernkontorer i alle landets fylker. I Oslo finnes flere kontorer som er geografisk plassert og hvis du klikker deg inn på Familievernkontorene på nettet og videre på Oslo om det er der du bor, så får du en oversikt. Familiekontorene er åpne for folk med samlivsproblemer og er gratis.Du kan og ringe IKST og snakke med sekretæren vår, og hun vil ta i mot navnet ditt og si noe om tilbudet. Telefonnummeret er 22335190.Lykke til!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer