Leder

Perfekt pakket

«Vi kvinner erobrer ikke verden før vi ubesværet bærer alle koffertene selv.»

Publisert
Sist oppdatert
Den lyste mot meg og var reiseklar. En flammende rød koffert, intelligent og stilsikker. En koffert for verdensvante kvinner som surfer fra flyplass til flyplass, helt ubesværet. Jeg var lett å forføre og kjøpeklar, slik jeg alltid er rett før ferien. Hvem har sagt at kvinner ikke klarer å bestemme seg? Mammas lille røde. Helt perfekt for reisende kvinner, lett å se, lett å bære. Men rett før betalingen ville jeg bare studere den litt fra innsiden. Det skulle vise seg at kofferten kun var ment for de 149 kremene du trenger på en 14 dagers utflukt. Det er bare løgn at jo mer du vet, jo mindre trenger du. Jo mer du vet, jo flere behov. En rød beauty box er det hotteste akkurat nå. Det er definitivt ikke in å valse rundt på flyplassene med store bæreposer taxfree-varer. En side av saken er at taxfree er dyrere en du tror. Viktigere er det at vi skal være litt mer diskrete nå som vi fyller opp med antirynkekremer, brun-uten-sol og alt som finnes av skygger og gloss. Alt dette forklarte damen i butikken meg veldig grundig. Det var lett å forstå at en beauty box kamuflert som koffert er noe vi alle må ha. Men mammas lille røde trengte åpenbart en større følgesvenn, en som garanterer at ingen klær blir skrukkete. En ekte koffert, stiv og blytung, slike jeg har slept på før...Jeg elsker å reise, men hater å pakke. Jeg kan ikke fordra å drasse rundt på de kolossene fulle av alt mulig rart jeg ikke får brukt, som bare blir hengende i skapet på hotellet. Det er dette jeg vil ha en slutt på, fatter du ikke det, skrek jeg til damen.Jeg har reist mye, men det var først ved møtet med den lille røde at jeg endelig knakk koden: Vi kvinner vinner ikke verden før vi kan bære koffertene selv. Tv-serien «Absolute Fabulous» er en parodi forbi. Det gjelder å reise vektløs.Så jeg har anskaffet to hyperlette, usexy kofferter med hjul, slike som gutta elsker. Det er unødvendig å si at mottakelsen i heimen er upåklagelig. Men nå må mor lære seg kunsten å pakke. Det er verre.I stedet for det å få det ekle spørsmålet «hvor mange par sko trenger du egentlig?». har jeg utfordret reisefølget: Finn de 10 tingene vi ikke kan være uten på tur til en ikke-helt-øde øy sørover i Europa. Barnas beskjed er klar: Bikini, shorts, sandaler, solbriller, løpesko, mp3-spiller, en bok. Det er alt.He he, da er det også plass til litt stilig stæsj til mor, for eksempel fra KK-stylistenes strandfavoritter.Pluss kamera. Ingen illusjoner er så deilige som den fullkomne ferielykke. Feriebilder er en sikker vinner. Say cheese.Vi er snart perfekt pakket.Bente E. Engeslandsjefredaktør bente.engesland@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer