Helse & Livsstil

Pinlig problem

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg har et litt pinlig problem: I det siste har jeg merket at det lukter litt ubehagelig fra underlivet, litt surt liksom. I tillegg føler jeg at det klør litt og svir når jeg tisser. Kan jeg ha fått en kjønnssykdom? Hvilken kan det være i så fall?
Jenny J

Svar: Det er sannsynlig at det du beskriver er symptomer på en kjønnssykdom. Mest sannsynlig er det klamydia. Det kan også være en soppinfeksjon, ettersom symptomer som kløe og svie er vanlig. Du må gå til fastlegen din, eventuelt andre steder i nærheten av deg hvor du kan undersøkes og få behandling.

I Oslo kan en for eksempel gå til Olafiaklinikken som ligger i Grensen 5-7, Tlf.: 22 08 29 50. Klinikken er et senter for rådgivning, undersøkelse og behandling av seksuelt overførbare infeksjoner og HIV. Her trenger du ikke bestille time på forhånd.

De har åpent mandager kl 11.45-17.00 og tirsdag-fredag kl 07.45-11.00. Kostnader for undersøkelse og behandling av seksuelt overførte infeksjoner er regulert av Smittevernloven, og omfatter bl.a.:

 • klamydia
 • gonoré
 • syfilis
 • HIV

 • De fleste som kommer til Olafiaklinikken kan ha utsatt seg for smitte av en eller flere av disse sykdommene, og slipper derfor å betale egenandel.

  Du trenger ikke synes det er pinlig om du har fått en kjønnssykdom. Det er svært vanlig, man trenger bare være litt uheldig én gang for å få det. Selv den mest skikkelige pike kan pådra seg kjønnssykdommer.

  Gå fort til lege, det meste er enkelt å behandle. Kondom er det eneste som beskytter mot kjønnssykdommer!

 • Les også: Noe du lurer på om kjønssykdommer?

 • Lykke til!

  Stéphane Vildalen
  Sex- og kjærlighetsekspert
  stephane@kk.no

  Stephane Vildalen er vår sex- og kjærlighetsekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål henne.
  Stephane Vildalen er vår sex- og kjærlighetsekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål henne. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer