Sponset

Plei huden din fra innsiden

Skjønnhet kommer innenfra – og det gjør god hudpleie også

BLI ENDA VAKRERE: Skjønn hud begynner faktisk innenfra. Får du nok vitaminer og mineraler i kostholdet ditt, vil det vises i ansiktet! Foto: Chris Rout / Alamy/All Over Press
BLI ENDA VAKRERE: Skjønn hud begynner faktisk innenfra. Får du nok vitaminer og mineraler i kostholdet ditt, vil det vises i ansiktet! Foto: Chris Rout / Alamy/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ANNONSØRINNHOLD:  Jo flere fine linjer som dukker opp i ansiktet, jo flinkere blir vi til å kjøpe kremer som skal motvirke aldringstegnene. Det er kremer for dagtid og kremer som jobber mens du sover, serum mot rynker og masker for fukt. Ikke rart at det kan bli trangt i hyllene på badet…

Men selv ikke de dyreste kremene er nok hvis du ikke gir huden din riktig næring fra innsiden.

Huden din trenger nemlig at du spiser nok vitaminer og mineraler for at den ikke skal bli gammel før tiden. Tenk på det, neste gang du tar deg en frukt: Du driver faktisk med skjønnhetspleie!

Young woman holding fresh fruit tart Foto: Image Source/All Over Press
Young woman holding fresh fruit tart Foto: Image Source/All Over Press Vis mer

Smarte matvarer for huden

Vitaminene har viktige funksjoner i kroppen. A-vitamin, som du blant annet får i gulrot, er viktig for å vedlikeholde normal hud. B-vitaminer viktig for både hud og hår, og C-vitamin, som du finner i alt fra jordbær til hodekål bidrar til normal kollagen-dannelse i huden.

E-vitaminene beskytter cellene i huden mot oksidativt stress. 

Mineraler for hår og negler

Det er ikke bare huden som trenger vitaminer og mineraler. Håret og neglene har også sine behov. Selen og sink Sink er viktig for å vedlikeholde huden, og sammen med selen bidrar det til sterke negler og sunt hår.

Sink får du blant annet gjennom kjøtt, korn, melk og grønnsaker, mens selen får du ved å spise fisk,, skalldyr og egg.

Kobber – som du blant annet får i pepper – og B-vitaminet biotin spiller også inn for sunt og velstelt hår. Tenk på det neste gang du betaler for en dyr kur hos frisøren. Kanskje kunne du spart litt med å forbedre kostholdet ditt?

En enkel løsning

Model Released - Woman applying moisturizing cream on her face. Foto: REX/GARO/PHANIE/All Over Press
Model Released - Woman applying moisturizing cream on her face. Foto: REX/GARO/PHANIE/All Over Press Vis mer

Selv med all mulig kunnskap tilgjengelig, er det ikke alltid like lett å gjøre det man skal. For to år siden fant Helsedirektoratet ut at tre fjerdedeler av oss faktisk ikke får i oss nok frukt og grønt, fet fisk og fullkorn.Den enkle løsningen er et kosttilskudd. Nycoplus Omega3-Multi gir deg vitaminene, mineralene og fettsyrene som huden din er avhengig av for å ha det bra. Tar du allerede tran, kan du velge Nycoplus Multi-tabletter isteden. Begge disse kosttilskuddene får du kjøpt eksklusivt på apoteket.


Hvis du tester deg selv med Vitaminkalkulatoren, får du vite hvilke om du får i deg nok at av de vitaminene og mineralene det er vanskeligst å få i seg nok av.

Tør du la være?

Tekst: Digamma Kommunikasjon

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer