Kk-ekspertene

Poenget med pulsklokke

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg vurderer å kjøpe meg pulsklokke. Tror du det har noe for seg? Hvordan bruker jeg den, og hvordan ser jeg at formkurven stiger?
En med planer

Svar: Pulsklokke er helt genialt! For noen er det en morsom duppeditt som tar konsentrasjonen vekk fra treningen, for andre er det viktigste at man kan måle framgang i formen. Noen synes det beste er at man får veldig bra kontroll over intensiteten, og så er det selvfølgelig dem som liker designen. I alle fall vil jeg råde deg til å gå til innkjøp av en klokke. Treningen får en helt ny mening når du kan kontrollere hva du faktisk driver med. Det finnes mange versjoner. De enkleste viser bare pulsen mens du trener, de mest kompliserte fungerer som personlig treningsdagbok og kan brukes til tester og oppfølging av treningsframgang. Uansett er den enkleste måten å finne ut av om formen din stiger, å løpe eller sykle en viss distanse i samme tempo før og etter noen uker med trening. Om pulsen er lavere, er formen blitt bedre. Husk at du må være uthvilt før du tester. Du finner informasjon om typer og bruk på www.pulsklokke.no

Jill Jahrmann
treningsekspert
jill@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer