Hud

Råd til en travel mor

Når huset står på hodet om morgenen, er ikke hår og sminke høyest prioriert på listen. Men med enkle triks kan du få gjort mye på kort tid.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg har en travel morgen med en liten gutt på 1,5 år så det blir lite tid til meg selv. Jeg rekker en dusj, men håret lufttørker. Og jeg rekker ikke mer enn å ta på litt maskara. Jeg har heller ikke mye sminke, mye av det er sikkert veldig gammelt. Jeg bruker ikke penger på det, noe har jeg fått av ei venninne. Til huden går det på cooling til kroppen og «vanlig» ansiktskrem til ansiktet. Jeg bruker ikke renseprodukter, vet ikke hva jeg burde hatt.

Jeg ønsker hjelp til å finne en måte å bruke hverdagssminke som jeg kan ha på jobb. Og tips til hvordan pynte seg ekstra ved spesielle anledninger. Jeg tror jeg passer i høstfarger (lune, brune og varme toner), men det er så mye å velge i. Leppestift har jeg nesten aldri brukt. Jeg blir fort tørr på leppene, så jeg trenger en som gir mye fuktighet. Jeg har ikke hatt råd til å ta vare på mitt utseende siden rundt den tiden jeg møtte min nåværende mann, ca 4 år. Hjelp meg å sørge for at han vil fortsatt ha meg og at han kan være stolt over meg som kvinne!
Camilla (29)

Svar:
Ta det helt med ro, med enkle tips så kan du gjøre ansiktet ditt enda flottere, og mannen din er nok stolt uansett. Men det er klart at man kan gjøre litt mer ut av ansiktet for å få litt forandring. Siden du har dårlig tid, og kanskje ikke vant til å legge så mye makeup, bør du begynne i det små med de tingene som er viktigst.

Når det gjelder egenpleie av huden din, skulle jeg ønske du var litt flinkere enn du er nå. Det vil du få igjen for ved at huden din vil se enda flottere og freshere ut. Prøv å rens huden din hver kveld før du legger deg. Du vil føle en velvære som er deilig, og det tar faktisk ikke så lang tid! 2-3 ganger i uken etter rensen bør du peele huden, og det tar heller ikke så lang tid - du kan jo også gjøre det i dusjen?

Påfør huden fuktighet både morgen og kveld, og bruk produkter for ansiktet som er tilpasset din hudtype (tørr, normal, fet, kombinert, ømfintelig). Når det gjelder makeup, så hadde det beste vært om du brukte en foundation som er nøyaktig lik din hudtone, den vil jevne huden din på en flott måte. Har du ikke tid til dette om morgenen, så kan jo det være en ting du bruker når du skal pynte deg ekstra. Pudder over er viktig for å binde makeupen og matte ned huden din.

Det viktigste i hverdagen er bryn, eyeliner, maskara, lepper og evt. rouge. Du har en frisk farge i ansiktet, så du bør bare bruke rouge når du også har på foundation. Brynene dine ser ok ut, men de kunne vært ryddet litt opp i. Prøv å få frem litt ekstra form på dem, men ikke mye! Fargen ser bra ut.

Bruk svart maskara, og gjerne en sort eyeliner som du legger helt inn i vippekanten, det vil gi en flott ramme til ansiktet ditt, og et mer intenst blikk. Bruk en relativt nøytral varm gloss på leppene for å gi litt mer liv på leppene. Dette er det viktigste synes jeg, men ønsker du å bruke øyenskygge i tillegg er det supert, eller om du kun bruker det de gangene du vil gjøre noe ekstra. Og helt riktig, du kler de varme fargene - ikke gjør det for komplisert, finn en lys øyeskygge som du bruker som en base over hele lokket, og så kjøper du en varm, brun øyeskygge som du legger i globelinjen og trekker opp på øyebenet. Da er det veldig viktig at du duser ut kantene, slik at skyggene sklir i hverandre!

Bruk matte skygger. Du kan bytte ut den lyse skyggen du bruker på dagtid med en i skimmer som du kan bruke på kvelden. Legg også den brune skyggen i underkant av øyet ca halvveis inn på øyet. Bruk litt ekstra farge på leppene om kvelden, men ikke for mørk og ikke for mye, du har en del farge fra naturens side, så en gloss med svak farge bør fungere fint.

Håret: Du har et flott hår, og du kler godt å ha lengde på det, men det er jo litt kjedelig. Jeg skulle ønske at det ble klippet litt mer opp,, samtidig som du beholder lengden på det. Det som er hele poenget, er at du trenger litt mer liv i håret og litt løft. Du kan gjøre mye med styling. Men har du ikke tid, vil det hjelpe mye ved å klippe det litt mer opp i lengdene.

Bruk litt skum når du har vasket det, klem skummet inn i håret og la det lufttørke. Når det så er blitt tørt, bøyer du hodet godt fremover. Bust det til med fingrene, og ta gjerne litt spray i det mens du har hodet foroverbøyd. Dette tar utrolig kort tid, men gir en super effekt. Hårfargen ser fin ut. Håper dette ga deg litt inspirasjon, og lysten til å prøve noe nytt. Lykke til!

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

Camilla føler ikke tiden strekker helt til.
Camilla føler ikke tiden strekker helt til. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer