Redaksjonelle retningslinjer for KK.no

KK.no er del av KK-redaksjonen i Aller Media-konsernet, som har som mål å levere relevant og nyttig aktualitetsstoff presentert på en balansert og lesverdig måte.

Ansvarlig redaktør, Ingeborg Heldal. FOTO: Astrid Waller
Ansvarlig redaktør, Ingeborg Heldal. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle redaksjoner i Aller Media arbeider i henhold til Vær Varsom-plakaten, Redaktørplakaten og Tekstreklameplakaten.

ANNONSER

Inntektskilden til KK.no er annonser. Det er salgsavdelingen i Aller Media som er ansvarlig for salg av slike annonser. Ingen av journalistene eller andre redaksjonelt ansatte i KK.no er involvert i denne virksomheten, på samme måte som salgsavdelingen eller annonsørene heller ikke har noen innflytelse på det redaksjonelle innholdet.

Salgsavdelingen varsles ikke om fremtidige publiseringer av bestemte saker, på samme måte som salgsavdelingen eller salgsavdelingens kunder heller ikke kan bestille bestemte artikler, produktomtaler eller liknende.

Dukker det opp annonser fra produsenten av et produkt samme dag eller uke som dette produktet omtales, er dette enten tilfeldig, eller så har annonsøren kjøpt annonsering som utløses ved bestemte stikkord. Disse stikkordene er begrenset til generelle begreper («mote», «klær» eller liknende), det er ikke mulig å kjøpe stikkord på merkevarer eller produsentnavn.

Annonser skal tydelig merkes som annonser, det er vår klare intensjon at du som leser ikke skal være i den minste tvil om hva som er redaksjonelt innhold og hva som er betalt av annonsører.

REDAKSJONELT

KK.no etterstreber å være så redelig som mulig i vårt journalistiske arbeid. Dette innebærer blant annet:

1. At kilder som er brukt i saken skal oppgis, enten det dreier seg om konkrete personer, pressemeldinger eller andre nettsteder.
2. At vi praktiserer tilsvarsrett, der anklager mot personer, bedrifter eller organisasjoner gis anledning til å besvares. Dette skal fortrinnsvis skje i den opprinnelige artikkelen, men kan også i noen tilfeller gjøres i en oppfølgerartikkel.
3. At leserne har mulighet til å korrigere, utfylle og diskutere artiklene i diskusjonsfeltet
4. At vi ikke betaler for nyhetstips.
5. At vi forsøker å unngå spekulasjoner eller artikler basert på rykter.
6. At lesertall, sidevisninger og andre tekniske aspekter ved KK.no alltid kommer fra objektive tredjepartskilder som TNS Gallup.
7. At vi forsøker å korrigere feil i artikler så raskt som mulig.
8. At artikler ikke skal slettes uten det foreligger særlig gode grunner.

PRODUKTTESTER

i den grad KK.no tester produkter, låner vi i hovedsak fra butikker, produsenter, eller fra disses representanter.

Det gis ikke løfter til utlåner om at et produkt skal særbehandles.

REISER

KK.no har som utgangspunkt at redaksjonelle reiser skal dekkes av redaksjonen. Det skjer likevel at flybilletter, kollektivtransport og hotellovernatting tilbys dekket av andre selskaper enn Aller Media.

Dette sier vi med jevne mellomrom ja til, først og fremst fordi slike turer gir oss muligheten til å publisere unik informasjon som enten ikke ville blitt tilgjengelig for leserne før på et senere tidspunkt, eller ikke i det hele tatt. Det vil ofte også være mulig å teste produkter eller liknende vi ellers ikke ville fått tilgang til.

Slike betalte turer inneholder aldri avtaler, implisitt eller eksplisitt, om gjensidige tjenester, og produkter og tjenester fra slike turer omtales under de samme betingelsene som andre testprodukter. Hvis vi ser ja til slike turer vil vi opplyse om dette i saken. Det vil også bli opplyst i saken hva som er betalt av en tredje aktør.

PELSPOLICY

Pels av utrydningstruede dyr eller av dyr i fangenskap vil ikke bli vist. Pels av matdyr kan avbildes uten restriksjoner (dyr som sau, lam, geit og hest). Vi viser angoraplagg kun i de tilfeller vi har kvalitetssikret at produksjonen foregår på etisk vis

BLOGGERE/ANNET KOMMERSIELT

Alle bloggere på nettsiden er uavhengige, med eget innholdsansvar.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer