Hud & Hår

Redd for å eldes

Hvordan tar man best mulig vare på huden sin?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg ønsker hjelp med hvordan man kan se bra sminket ut på kortest mulig tid, hva man skal bruke og ikke bruke. Vi lære mer om hva man fjerner sminke med om kvelden som ikke begynner å klø og svi. Også om ev. nattkrem og hvordan man holder huden sin ung lengst mulig. Er redd for å bli eller se gammel ut selv om det er et stykke igjen. :)

På huden bruker jeg en ansiktskrem om morgenen, av sminke bruker jeg øyeskygge, maskara og litt rouge. Brukte mer før, men har nylig blitt mamma så det er ikke lett å holde seg så fresh som man skulle ønske. Håret klipper jeg ca to ganger i året, lar det lufttørke og bruker hårspray for å holde luggen på plass. Jeg sover med sminke om natta, og det hender seg at jeg tar på ny sminke på gammel sminke dagen etter.
Tine (20)

Svar: Hvis du ønsker å ta vare på huden din, og med tanke på når du bli eldre ... Tja, kanskje begynne med å rense huden om kvelden, uten å legge seg med makeup, og i hvertfall ikke legge ny makeup på gammel makeup, FY-FY!

For det første; skaff deg gode pleieprodukter som passer din hudtype, hvorfor ikke ta deg en tur innom en hudpleier og få en analyse på huden din? Er huden din tørr, fet, kombinert, ømfintlig? Få riktige produkter som passer deg. I lengden er det dessuten ikke særlig dyrere å kjøpe produktene der enn andre steder, ettersom de er mer konsentrerte og man derfor ikke trenger å bruke så mye.

Øyemakeup-fjerner, ansiktsrens, lotion, fuktighet både til øyne og ansikt, dette er noe som er et must! I tillegg til peeling, masker etc. Vær flink med dette, og du vil oppleve at du får en mye friskere hud, og som du også tar godt vare på til du blir gammel og grå!

Hvis du har veldig dårlig tid om morgenen og trenger å spare tid, så er dette noe av de tingene jeg synes er viktig å fremheve: Bryn, vipper, eyeliner, rouge, lepper. Bruk mineralmakeup, det går litt kjappere og har flott konsistens. Konsentrer deg om de tingene jeg har nevt, så kan du heller bruke litt mer tid på makeupen når du skal på de store partyene.

Du er en type som fint kan velge i både kalde og varme farger, men i det daglige kan du velge varme farger. Du er en flott jente, så håper du blir happy med dine nye rutiner. Lykke til!

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

Tine ønsker å ta best mulig vare på huden sin.
Tine ønsker å ta best mulig vare på huden sin. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer