Blond

Redd for å få grønt hår?

Har du tenkt å bade i basseng i sommer? Da bør du vite dette.

UTSATT I KLORVANN: Blonde lokker kan bli grønne i klorinnholdig vann. Foto: Thinkstock
UTSATT I KLORVANN: Blonde lokker kan bli grønne i klorinnholdig vann. Foto: Thinkstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
– Jeg er så redd for å få grønt hår at jeg vasker håret, tar i en god hårkur og samler håret i en badehette før jeg hopper i bassenget, sier Lise Holm-Glad, frisør og leder av Defines frisørteam.Hun er ikke den eneste.

Bruk badehette

– Er du lys blond, bør du egentlig bruke badehette, sier hun.Kvinner i Norge elsker å bleke håret, og da er man spesielt utsatt for disse grønnyansene som oppstår i kontakt med klorvann. – Men det er ikke klorvann som er verst, faktisk. Det er kopperrester i vannet, forklarer frisøren.Gamle kopperrør og klor kan begge føre til at bleiket hår blir matt med gulskjær, som kan gå over i grønt etter en periode.– En god rensesjampo kan dempe gul- eller grønnskjær i bleiket hår, fortalte Lene Skaug, frisør hos Clou i Oslo, i denne saken om hvordan man tar vare på farget og bleket hår.

Ketchup-trikset

Hun har også hørt om et kjerringråd noen benytter seg av. – Et annet tips kan være å ha ketchup i tørt hår og la det sitte en stund før du vasker og skyller godt, sier hun. Eddiken i ketchupen skal bidra til å balansere pH-verdien i håret, mens rødfargen toner ned gul- eller grønnskjæret. Frisøren har ikke prøvd kjerringrådet selv og kan ikke love at det virker, men sitter du der med grønt hår, kan det kanskje være verdt et forsøk?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer