Kk-ekspertene

Rentefelle for samboere

Vær obs på forskjellene mellom ektefeller og samboere.

Publisert
Sist oppdatert
Samboere med felles boliglån som begge er ansvarlig for, får fradrag for halvparten av rentekostnaden hver. Har en av partene så lav inntekt at vedkommende ikke får benyttet seg av fradraget, går det ikke automatisk til fradraget i den andres ligning (slik som for ektefeller). Samboere skatter hver for seg, og kan ikke uten videre kreve fradrag for den andre samboerens renter. Det gjelder selv i tilfeller hvor den ene faktiske har betalt alle rentekostnadene.

Dette kan løses ved at samboerne skriver en avtale om en annen fordeling av gjeld og renter. Avtalen må vedlegges selvangivelsen.


LES MER:
 • Skatt på trening
 • Nettmøte med Siw om selvangivelsen

 • Flere gode råd om jobb og økonomi i Siws faste spalte


 • Siw Ødegaard er KKs jobb- og økonomiekspert. Hun er utdannet økonom fra University of London og BI. Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no. Siw stiller på jevnlige nettmøter, gir tips og råd og svarer på leserspørsmål. Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til siw@kk.no
  Siw Ødegaard er KKs jobb- og økonomiekspert. Hun er utdannet økonom fra University of London og BI. Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no. Siw stiller på jevnlige nettmøter, gir tips og råd og svarer på leserspørsmål. Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til siw@kk.no Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer