Kk-ekspertene

Riktig kosthold?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg lurer på om det jeg spiser I løpet av en dag er tilstrekkelig for at jeg får i meg det jeg behøver av mineraler og vitaminer. Stort sett er måltidene mine fordelt slik:Frokost ca. 07.30: En tallerken frukt (eple/banan/druer/pærer), kornblanding (blåbær) og yoghurt.Et glass appelsinjuice, 1 tablett med b-vit., 2 trankapsler.Et glass vannLunsj ca. 11.00: To brødskiver (rugbrød) med aprikossyltetøy og brunostEn kopp kaffeEt glass vannEvt. mellommåltid: fruktMiddag ca. 15.30: Varierer, men ukemenyen består av to fiskemiddager, ellers vanlig norsk «husmannskost». Bruker mest poteter, men også pasta og ris. Salat til alle middager der det passer. En kopp kaffe etter middag.Kvelds: To brødskiver med variert påleggVann/juice/melkEvt. frukt senere på kvelden.Jeg drikker også en del vann mellom måltidene. Tilleggsopplysninger: Jeg er 33 år, ca 174 cm og ca 60 kg. Jeg trener tre ganger pr uke. I helgene blir det gjerne noen utskeielser, med både kaker og chips. Hvor stor rolle spiller dette for å holde en stabil vekt?HildegunnSvar: Du spiser regelmessige måltider og det er kjempefint. Innholdet i måltidene ser også veldig bra ut. Men det hadde vært fint om du kunne variert pålegget litt også på lunsjmåltidet. Fint om du drikker et glass melk til kvelds for å få dekket kalsiumbehovet ditt. Spiser du i tillegg 2-3 frukter, velger grove kornprodukter og leverpostei på en brødskive i løpet av dagen vil dette kostholdet gi deg de næringsstoffene du trenger i løpet av dagen. Kjenner du at du blir sulten, er det lurt å spise litt ekstra som for eksempel en brødskive med pålegg. Ettersom du spiser sunt og regelmessig i uken er det lurt å kose seg i helgen. Litt kos vil ikke slå ut på vekten, så det skal du unne deg :)Jeanette Roedekostholdsekspertjeanette@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer