Frokost ca. 07.30:
En tallerken frukt (eple/banan/druer/pærer), kornblanding (blåbær) og yoghurt.
Et glass appelsinjuice, 1 tablett med b-vit., 2 trankapsler.
Et glass vann
Lunsj ca. 11.00:
To brødskiver (rugbrød) med aprikossyltetøy og brunost
En kopp kaffe
Et glass vann
Evt. mellommåltid: frukt
Middag ca. 15.30:
Varierer, men ukemenyen består av to fiskemiddager, ellers vanlig norsk «husmannskost». Bruker mest poteter, men også pasta og ris. Salat til alle middager der det passer. En kopp kaffe etter middag.
Kvelds:
To brødskiver med variert pålegg
Vann/juice/melk
Evt. frukt senere på kvelden.
Jeg drikker også en del vann mellom måltidene. Tilleggsopplysninger: Jeg er 33 år, ca 174 cm og ca 60 kg. Jeg trener tre ganger pr uke. I helgene blir det gjerne noen utskeielser, med både kaker og chips. Hvor stor rolle spiller dette for å holde en stabil vekt?
Hildegunn
Svar: Du spiser regelmessige måltider og det er kjempefint. Innholdet i måltidene ser også veldig bra ut. Men det hadde vært fint om du kunne variert pålegget litt også på lunsjmåltidet. Fint om du drikker et glass melk til kvelds for å få dekket kalsiumbehovet ditt. Spiser du i tillegg 2-3 frukter, velger grove kornprodukter og leverpostei på en brødskive i løpet av dagen vil dette kostholdet gi deg de næringsstoffene du trenger i løpet av dagen. Kjenner du at du blir sulten, er det lurt å spise litt ekstra som for eksempel en brødskive med pålegg. Ettersom du spiser sunt og regelmessig i uken er det lurt å kose seg i helgen. Litt kos vil ikke slå ut på vekten, så det skal du unne deg :)
Jeanette Roede
kostholdsekspert
jeanette@kk.no