Leder

Rystende rasisme

Gjennom KK-journalist Caroline Drefvelins avslørende bilder i ambulansesaken, ble vi alle tvunget til å se dokumentasjonen på rystende rasisme.

Publisert
Sist oppdatert
Tilfeldighetene ville at KKs journalist Caroline Drefvelin ble vitne til overgrepet mot Ali Farah i Sofienparken i Oslo. Det var hun som tok de avslørende bildene som ble trykket og sendt i alle de store mediene. Slik ble vi alle tvunget til å se dokumentasjonen på rystende rasisme.
 • Les Caroline Drefvelins øyenvitneskildring her

 • En mann slått i bakken, sterkt blødende og så skadet at vitner trodde han var død, ble avvist av ambulansepersonellet på stedet. Caroline Drefvelin forteller i ukens KK hva som skjedde i Sofienbergparken den skjebnesvangre mandagen i august. Hun kan bekrefte hendelsens dype alvor.

  Ali Farah-tragedien er dessverre ikke en enkeltstående episode. Ukens KK gir også beretningen om hvordan somaliere i Norge blir stadig sterkere stigmatisert. Ingen kan lenger være i tvil om at dette angår oss alle. Diskriminerende og fiendtlige holdninger sitter løsere enn før. Ali Farah-saken må få konsekvenser og føre til at vi tar et åpent oppgjør mot rasismen ...

  Bente E. Engesland
  sjefredaktør
  bente.engesland@kk.no

 • Les Caroline Drefvelins øyenvitneskildring her
 • KKs sjefredaktør Bente E. Engesland.
  KKs sjefredaktør Bente E. Engesland. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer