<strong>HOT I HØST:</strong> Røde lepper, luksuriøse nøytraltoner og sterk eyeliner er sesongens sikreste kort på sminkefronten. Foto: All Over Press
HOT I HØST: Røde lepper, luksuriøse nøytraltoner og sterk eyeliner er sesongens sikreste kort på sminkefronten. Foto: All Over Press Vis mer

Sminke

Så enkelt kan det gjøres

Vi har to nyheter om sesongens tre tydeligste sminketrender - én god og én dårlig.

Publisert
Sist oppdatert
En kjapp titt på catwalkens høstshow viser at det er tre trender som dominerer: knallrøde lepper, luksuriøse nøytraltoner og sterk, svart eyeliner.

Den gode nyheten er at du enkelt kan få til alle disse trendene på egenhånd.

Den dårlige? At det kan bli vanskelig å bestemme seg, siden alle tre er superlekre og flatterende.

Sexy lepper

Denne klassiske looken er like sikker som den lille sorte og i høst er den viktigere enn på lenge. Vi så det tydelig hos blant andre Donna Karan, Givenchy og Dolce & Gabbana.

Se de sexy, røde leppe-lookene her:


Nesten alle kler røde lepper, det gjelder bare å finne riktig nyanse.

Når du legger leppestift i en knallfarge som rødt, bruk gjerne en pensel. Da har du mer kontroll på påføringen, og kanten blir penere. Synes du kantene blir for harde, bruk en Q-tip til å myke den opp.

For å få leppestiften til å sittelengst mulig, bør du først sørge for at du har fjernet døde hudceller og gitt leppene bra med fukt med en god leppepomade. Fjern så overflødig produkt med litt tørkepapir.

Bruk en rød lipliner som matcher leppestiften for å få et penest mulig resultat. Ved å line leppene først, så fylle inn hele leppen med liplineren, vil leppestiften sitte lenger og slites av jevnere. Du unngår altså den grufulle looken med bare lipliner rundt leppene og nakne lepper.

En pensel gjør det enklere å påføre leppestiften så nøyaktig som mulig, og du får renere, penere kanter. Press også leppene sammene med et tørkepapir mellom for å fjerne overflødig produkt, før du går over dem en gang til med leppestiften.

Vær forsiktig så du ikke legger leppestift for langt inn i munnviken. Det kan lett gi deg en litt skummel og klovneaktig munn.

LES OGSÅ: Stor test av leppestifter

For en moderne vri på den klassiske looken kan du toppe leppestiften med en lipgloss, slik de gjorde hos Donna Karan, eller toppe den med glitter, som hos Givenchy. Hos Dolce & Gabbana hentet de inspirasjon fra Sofia Loren og gikk de for en mindre perfekt look ved å påføre leppestiften litt ujevnt og dust med fingrene, skriver Fashion Magazine.

LES OGSÅ: Slik får du kysselepper

Nøytralt og nydelige

Nina Ricci, Valentino og Anna Sui holdt seg alle til glamorøse og nøytrale fargepaletter da de viste fram sine høstkolleksjoner.

En enkel øyeskygge i en tone som brunt, gråbrunt eller grått og litt mascara er det som skal til for denne øyesminken. Dus den diskré skyggen rundt hele øyet for en subtil og sexy stil.

Hvis du ønsker å forstørre øynene mest mulig, går du for følgende klassiske øyeskyggemetode: Legg først en lys skygge på hele lokket opp til brynet, deretter legger du en mørkere skygge i globelinjen (er det punktet som ligger rett under øyebenet, og er det dypeste punktet) som du trekker du med deg oppover over øyebenet. Dus den godt ut opp mot brynbenet.

Se de nydelige, nøytrale lookene her:
Valentinos look er litt mer dramatisk, men like lett å gjenskape. Også her tar du utgangspunkt i brynbenet, men la den mørkere øyeskyggen gå hele veien opp til øyebrynet. Dette er både vakkert og sterkt på samme tid.

Dramatisk eyeliner

En annen klassiker som tolkes i mer moderne retning denne høsten, er den dramatiske, svarte eyelineren. Vi så det hos Zac Posen, Chanel og Giambattista Valli.

Makeupartisten hos Chanel var inspirert av en isbjørnnese og påførte flekker av svart liner på øyelokkene og forbi det ytre øyekrok.

Hos Zac Posen var inspirasjonen en ung kvinne som har vært ute på byen i noen timer og opplever at sminken har begynt å smelte litt. Med svart, litt sota liner både over og under øyet, fikk modellene et ungt og levende uttrykk. Dette bør nok tones noe ned til hverdags, men det er ikke noe i veien for å sote ut lineren litt for et mykere, mer avslappet uttrykk.

60-tallet og Jean Shrimpton inspirerte Giambattista Vallis sminkører, men sminken fikk en moderne vri. En tradisjonell brun, vinget liner langs øvre vippekant fikk et omriss av svart, før looken ble avsluttet med en tynn, hvit strek under øyet. Moderne mod, med andre ord.

Se de dramatiske, linede lookene her:


LES OGSÅ: Få sexy sotede øyne

Det viktigste når du skal bruke dramatisk eyeliner som et blikkfang, er å velge riktig type eyeliner. Så bestemmer du deg for om du vil ha en dramatisk og stram look eller en mykere og mer avslappet en.

Plasseringen av speilet har mye å si når du skal påføre eyeliner. Et lite triks kan være å sette seg ned, for eksempel på sofaen, og ha et vippbart speil på stuebordet. Det viktigste her er at speilet er lavere enn øynene dine, omtrent på høyde med halsen, og vippet oppover slik at du ser dine egne øyne.

På denne måten kan du ha øynene åpne og fortsatt se nedre del av øyelokket ditt. Det gir deg bedre kontroll. Hvis du i tillegg lener albuen på bordet, får du stødigst mulig hånd, og alt ligger til rette for en perfekt påføring.

LES OGSÅ: Perfekt øyensminke på 1-2-3

Begynn innerst i øyekroken og hold øynene åpne, jobb deg utover i rolig med korte, presise bevegelser. Start med en tynn strek før du gradvis gjør den tykkere ut mot ytre øyekrok. Vipp gjerne lineren opp i retning brynet for en pinup- eller mod-look. Se da for deg at linjen på nedre vippekant fortsetter mot ytre kant av øyebrynet. Dra streken så langt opp du ønsker før du trekker den ned igjen mot øvre vippekant. Du har da en slags trekant ved ytre øyekrok, som du fyller inn med lineren.

LES OGSÅ: 40 fantastiske sminketips

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer