Hår

Så ofte skifter du frisyre

En gjennomsnittlig kvinne har 104 forskjellige frisyrer i løpet av livet.

<strong>OVER SNITTET:</strong> Victoria Beckham har nok allerede nådd sine 104 frisyrer, men vi gleder oss til nye hårstunt fra sangeren, fotballfruen og designeren.  Foto: All Over Press
OVER SNITTET: Victoria Beckham har nok allerede nådd sine 104 frisyrer, men vi gleder oss til nye hårstunt fra sangeren, fotballfruen og designeren. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Noen av oss føler vi har hatt samme sveisen siden ungdomsskolen, men gjennomsnittkvinnen forandrer altså frisyre cirka 104 ganger i alderen 13 til 65 år.

En stuss her, noen krøller der, lyse striper til sommersola ... alt bidrar til det hårreisende (!) tallet 104. I snitt klipper og/eller farger vi håret minst to ganger i året, skriver Daily Mail.

LES OGSÅ: Frisyrene som kan trylle

Kongelige unntak

Mens forandring fryder gjennomsnittskvinnen, finnes det rojale unntak. Britiske prinsesse Anne er dronning Elizabeth IIs eneste datter, og hun har hatt den samme sveisen i snart 40 år, uten å vise noen form for endringslyst.

Vår egen kronprinsesse Mette-Marit ser også ut til å ha funnet sin frisyre – dyp sideskill og glatt, mellomlangt hår kan faktisk kalles «en Mette Marit».

LES OGSÅ: Mette-Marit lurte alle

Men mens prinsesse Anne står på stedet hvil med sin volumøse, oppsatte sveis, varierer Mette-Marit sine mellomlange lokker med forskjellige typer oppsatt hår. Klippen er kanskje det samme, men kronprinsessen skal ha for sin lette eksperimentering med stylingen.

Fargerike forandringer

De fleste kvinner prøver seg på minst tre forskjellige farger gjennom årene. Brunt er den mest populære fargen, og var også sommerens heteste hårtrend.

Pannelugg er flatterende på de aller fleste kvinner, så lenge man velger riktig type lugg til ansiktsformen. Hele to av tre kvinner prøver seg med en eller annen form for langt hår og pannelugg minst én gang i løpet av livet, skriver Daily Mail.

LES OGSÅ: Trendluggen du fikser selv

Ti grunner til at vi forandrer frisyre

Det var frisør Andrew Collinge som etterlyste en spørreundersøkelse om kvinners frisørsalongvaner. 3000 kvinner ble spurt, og konklusjonen er altså at vi i snitt har 104 forskjellige frisyrer i løpet av perioden 13 til 65 år.

LES OGSÅ: 10 ting du bør vite om hår

Årsakene til at kvinner skifter sveis så ofte er nesten like forskjellige som frisyrene vi endre opp med, men det er noen grunner som peker seg ut som vanligere enn andre:

1. «Jeg ville bare ha en forandring»
2. «Jeg kjedet meg»
3. For å få mer selvtillit
4. Som følge av et samlivsbrudd
5. «For å finne meg selv»
6. Mote- eller trendforandringer
7. Grått hår
8. Et jubileum
9. Før eller etter fødsel
10. Bryllup

Kjendiser som Victoria Beckham og Rihanna skal også ha sin del av æren (eller skylden) for kvinners iver etter nye frisyrer. Begge er glad i hårete makeovers, og inspirerer kvinner verden over til å prøve nye sveiser.

Vi tar kanskje ikke i hvis vi påstår at både fru Becks og Rihanna har vært gjennom sine 104 frisyrer allerede. Men for all del, damer, fortsett gjerne å inspirere oss!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer