Jobb & Penger

Samboers arverett

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Min samboer har barn fra et tidligere forhold, og vi har ingen felles barn. Hvordan blir arven etter ham? Hva bør jeg gjøre for å sikre meg arvemessig?

Svar: Som samboer har du ingen arverett. Det er din samboers livsarvinger, hans barn, som arver ham. Har han ikke skrevet testamente, arver hans barn alt. Barna har krav på 2/3 av den totale arven. Han har anledning til å testamentere 1/3 av arven til deg – men det betinger at han oppretter et testamente. Se kvinnesiden.no for mer om arv og testamente, samt utkast til testamente.

Siw Ødegaard
Økonomiekspert
siw@kk.no

Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no
Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer