Jobb & Penger

Samlivsbrudd og barn

Du har blant annet krav på ekstra barnetrygd og mindre skatt.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Etter brudd med samboeren, er jeg nå alene med to små barn. Ekssamboeren betaler bidrag. Jeg har en god lønn og greier meg godt, men lurer på om det er noe jeg bør være klar over i forhold til skatt og andre ting?

Svar: Som aleneforsørger skal du skatte i skatteklasse 2, og dermed betale mindre skatt. Du skal i utgangspunktet automatisk settes i skatteklasse 2 når du bli alene med mindreårige barn, men det er ikke alltid rutinene fungerer. Sjekk derfor at du i selvangivelsen for 2007 blir oppført med skatteklasse 2.

Du har også krav på ekstra barnetrygd. Med 2 barn skal du ha barnetrygd for 3. Det skal også komme automatisk så snart samlivsbruddet er registrert, men du bør likevel følge med. Hvis den ekstra barnetrygden uteblir, kontakt ditt lokale trygdekontor.

Siw Ødegaard
Jobb- og økonomiekspert
siw@kk.no

Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no
Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer