Helse & Livsstil

Savner hverdagssex

Forlang balanse i forholdet.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg har vært samboer i litt over 3 år med en mann jeg møtte på jobben (vi jobber ikke lenger sammen). For meg var det «kjærlighet ved første blikk». Denne følelsen har jeg hatt en gang før - og det gikk ikke så veldig bra. Men jeg regnet vel med denne gangen at følelsen var riktig.

Det siste året har hverdagen slått hardt inn. Han er misfornøyd med jobben og det fører til at han ikke orker å ha sex. Vi har ikke hatt sex på 3 mnd. Hvis jeg skal ha håp om sex må jeg i det minste stille i lærantrekk og stilletter. Fortrinnsvis også være litt dominatrix. For øvrig forventer han at jeg skal stille i lærantrekk hver dag og fortelle ham hvor tent jeg blir av det. Når jeg ikke gjør det, blir han skuffet.

Jeg er veldig fleksibel og åpen for å gjøre forskjellige ting for å glede ham og for å gjøre sexlivet litt mer spennende. Men problemet er at jeg nå føler det som tvang å stille i lær og stilletter, jeg tenner overhodet ikke på det, og selvtilliten daler fordi jeg føler han ikke tenner på meg som jeg er til vanlig.

Jeg har lyst på sex hele tiden og savner dette veldig! Nevner jeg det blir han sår. Jeg har for så vidt akseptert at ting går opp og ned og at ting kanskje kan bli bedre hvis han finner en annen jobb som han liker. Problemet mitt så er at han i tillegg opptrer negativt til å få barn. Jeg er 32 og veldig klar for barn. Han vil helst ikke ha, men sier at vi uansett må vente og skylder på at han ikke trives med jobben. Han liker ikke min familie og det har de merket og er nå negativt innstilt til ham.

Jeg er bare forvirret. Hvordan griper man an en slik situasjon? Hvor tålmodig og aksepterende er det forventet at man egentlig skal være?
Karin

Svar: Takk for spørsmål. Har jeg forstått det riktig? At du er sammen med en mann som helst ikke vil ha barn med deg og som forventer seksuelle ting av deg du ikke ønsker fordi han mistrives på jobben? Som misliker familien din og som blir skuffet når du sier hva du ønsker seksuelt? Det høres ut som det er mange ting som ikke helt er på plass for dere. Men du skriver ikke noe om hva som er bra i forholdet og hva det gir deg at dere er sammen.

Klart det går opp og ned i forhold, men jeg tenker at mannen din bør skifte jobb med en gang. Sannsynligheten for at ikke livet blir å gå på skinner etter at han har fått en jobb han liker er nok likevel ganske stor. Selvfølgelig vil det å ha problemer på jobben virke inn på livet for øvrig, men slik du beskriver det handler det om mer enn det.

Jeg kan ikke anbefale deg å gjøre seksuelle ting du ikke egentlig vil. Erfaringsmessig fører det bare til mer konflikter mellom par. Det er flott du er åpen for å gjøre forskjellige seksuelle ting, men da skal det være fint for deg og, ikke noe du gjør bare for han. Hvis han ikke tenner på noe annet enn stilletter og lær, har han kanskje et problem - i alle fall når det gjelder kompatibilitet i forhold til deg.

Dere må sette dere ned og snakke mer grunnleggende om hvordan liv dere skal leve sammen. Det gjelder i forhold til hvordan dere skal ha det seksuelt, når dere eventuelt skal ha barn sammen og hva som skal til for at han skal komme bedre overens med din familie.

Nå vet jeg jo lite om forholdet deres for øvrig, men det kan jo være du skal spørre deg om du heller bør ha en mann som både vil ha barn, liker familien din og deler ditt seksuelle tenningsmønster.

Ønsker dere lykke til!

Stéphane Vildalen
Sex- og kjærlighetsekspert

Stephane Vildalen er vår sex- og kjærlighetsekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål henne.
Stephane Vildalen er vår sex- og kjærlighetsekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål henne. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer