Blogg

Scarlett stjeler showet

Blogg: Blendet av stjernene på filmfestivalen i Venezia, og størst av alle er den yngste og minste.

Publisert
Sist oppdatert
 • Se også bildespesialen fra filmfestivalen i Venezia
 • Utenfor hovedinngangen til filmfestivalen i Venezia troner 63 gulløver med utfoldede vinger, en for hvert av festivalens år. I de neste ti dagene skal de ønske stjernene velkommen til Lidoen; Meryl Streep, Nicolas Cage, Adrian Brody, Sandra Bullock, Aaron Eckhart, Catherine Deneuve, Jackie Chan, Hilary Swank, Jeremy Irons, Ben Affleck og Scarlett Johansson. Selv har jeg størst forventninger til den yngste av stjernene – og for tiden den mest sexy filmdivaen i amerikansk film – Scarlett Johansson. Jeg undrer meg på hvordan hun, i en alder av 21 år har rukket å bli en megastjerne, inntil jeg oppdager at hun er vokst opp i en filmfamilie. Moren, bosatt i Los Angeles, er filmprodusent (co-produserte A love song for Bobby love, der datteren spilte) og faren, bosatt i New York, er skuespiller og dansk og heter Karsten.Scarlett, kjent fra Woody Allens ferske Match point, er i Venezia med kjæresten Josh Hartnett. Begge spiller i Brian De Palmas ferske The black Dahlia, filmen som åpnet årets festival. En saftig kriminalhistorie med utgangspunkt i en sann drapsak fra USA på 1940-tallet, for noen år siden ble ført i pennen av en av krimforfatteren James Ellroy.Sensuell og vakker, med sitt bølgende blonde Marilyn-hår og stramme livvidde sklir hun perfekt inn i det amerikanske kvinneidealet i etterkrigstiden, så godt at begge drapsetterforskerne elsker henne – samtidig.
 • Slik får du Scarlett-looken
 • Men Scarlett framstår som litt mer hverdagslig i Venezia, i sin pikeaktige enkelhet, mørkere i håret, og bare drøye 1,60 på strømpelesten:- Jeg tenker aldri på at jeg blir sett på som sexy, svarer hun på spørsmål og hvordan det oppleves å være et sexsymbol, sier hun og smiler bredt.- Det viktigste for meg er å følge regissøren. Der Brian ønsket seg en lidenskapelig scene, fulgte jeg anvisningene sier hun beskjedent.
 • Prøv Scarletts frisyre på Bli ny på nett
 • Ingenting avslører kjærlighetsforholdet til Josh Hartnett, motspilleren i The Black Dahliasom sitter noen meter unna. Scarlett og Josh møttes under filminnspillingen i Bulgaria, men om privatlivet deres får vi ikke vite noenting. Hartnett, kjent fra et titall filmer, blant andre Pearl Harbour og Black Hawk Down, har glimt i øynene også til hverdags, men Aaron Eckhart er den mest sjarmerende. Ubarbert og lysluggetmøter Eckhart pressen og sjarmerer oss, slik han trolig har sjarmert sine mange kvinnelige motspillere, Julia Roberts, Gwyneth Paltrow, Rennée Zellweger, Catherine Keener. I De Palmas film spiller han den andre av de to politietterforskerne, og aktiv bokser. Han innrømmer at enkelte scener var en utfordring:- Under opptakene av boksescenene vet jeg ikke hvor mange ganger jeg slo Josh Hartnett. Jeg måtte slå hardt, igjen og igjen, både i brystet og i ansiktet. Det var morsomt, men også tøft fordi jeg visste at det kunne være farlig, sier Eckhart. De Palmas film er ikke den eneste krim-en på festivalen. Hollywoodland med Adrian Brody vises idag, men de mer enn 60 filmene som vises fram til utdelingen av Gulløven 9.september, lover også action, besettelser, intriger og provokasjoner.
 • Alt om film på kk.no
 • Kristin Flood i Venezia

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer