JA: Kathrine Sørland er jenta si som kan å posere. Vekten, vinklene, blikket og smilet får modellen til å se både slank og veldreid ut. Legg merke til den framskutte skuldren som framhever kragebeinet. Foto: Per Ervland
JA: Kathrine Sørland er jenta si som kan å posere. Vekten, vinklene, blikket og smilet får modellen til å se både slank og veldreid ut. Legg merke til den framskutte skuldren som framhever kragebeinet. Foto: Per Ervland Vis mer

Mote

Se bedre ut på bilder

Her er triksene du bør øve deg på hvis du har lyst til å se ekstra bra ut neste gang noen tar bilde av deg.

Du har sikkert opplevd å se bilder av deg selv som du ikke er helt fornøyd med. Enten du endte opp med dobbelthake, hulkenarmer eller et falskt smil, vet du at du aldri kan gjenskape øyeblikket og ta nye, perfekte bilder.

Det gjelder å posere riktig når situasjonen oppstår, slik at du ser penest mulig ut på bildene.

Vis fotografen siden

Hvis du vender kroppen rett mot kameraet, ser du større ut. Snu deg heller delvis mot siden i forhold til kameraet. Sett en fot foran den andre, pek tærne mot kameraet og legg vekten på bakre fot. Ved å snu deg litt mot siden og fordele kroppsvekten din ujevnt, ser du både slankere og mer naturlig ut.

LES OGSÅ: 12 triks for å se slankere ut

Unngå dobbelthake

Mange av oss opplever å få flere enn vår ene hake når vi fotograferes. Dette kan du unngå, eller i alle fall minimere, ved å stikke hodet bitte litt fram når du poserer. Samtidig som du gjør dette, bør du holde haka nede og presse skuldrene lett bakover.

På en armlengdes avstand

Hold armene litt ut fra kroppen, så unngår du at eventuelt overarmsfett flater seg ut mot kroppen og gjør at armene framstår større enn de er.

Trekk, dytt og sug

Trekk skuldrene litt bakover, brystkassen litt fram og magen lett inn. Pass på så du ikke trekker magen så godt inn at du eksponerer ribbeina – det skal ikke se ut som du drar inn magen.

Forleng leggene

Unngå en bredbeint stilling som vender rett mot kameraet. Skap heller en illusjon av lengre bein ved å sette den ene foten foran den andre. Legg vekten på det bakerste og bøy det fremste kneet en smule.

Se hvilke kjendiser som klarte det under forrige Oslo Fashion Week:


TJA: Pia Haraldsen gjør mye riktig her. Hun har vekten på det ene beinet, holder haken inn og smiler naturlig mens hun kikker litt til siden for fotografen. Vi skulle gjerne sett at hun snudde seg litt mer til siden, men alt i alt et fint og naturlig resultat.
NEI: Jenny Skavlan er vendt for direkte mot kameraet og ser større ut over skuldrene enn hun hadde gjort om hun hadde snudd seg litt mer mot siden. Det er flott å legge hånden på livet, men med begge hendene så langt fra kroppen, ser hun mer bryteraktig enn modellaktig ut. Jenny kan bedre.
NEI: Mariann Thomassen har et fargerikt antrekk og en sprudlende personlighet, så den åpne munnen og snåle vinklene på håndleddene kan virke for henne. Vi synes likevel hun blir for breibeint og måpende. Foto: Per Ervland
JA: Samsaya får til et søtt, lite smil uten å se anstrengt ut. Hun legger vekten på den ene foten, snur seg lett til siden og sørger for at håret ikke dekker ansiktet. Armen i siden gir henne en mer definert midje enn dette antrekket tilsier.
NEI: Selv om beinstillingen, armene og vinkelen er fin, dekker håret over halvparten av ansiktet.
NEI: Lik vekt på begge beina og hånda slapt i lommen er ikke en vinner på den røde løperen. Foto: Per Ervland
NEI: Her blir det litt for mye av alt. Prøv igjen!
NEI: Vis gjerne ryggen, men husk å strekke nakken så det ikke ser ut som hodet sitter rett på skuldrene. Hvis du har håret løst, blir det ekstra viktig å senke skuldrene og strekke litt hals.
NEI: Ikke engang Fam Irvoll slipper helt unna med denne poseringen, selv om vi gir ekstrapoeng for leken personlighet og humor – også på den røde løperen.
TJA: Ellen Arnstad gjør det meste riktig her, men vi skulle gjerne sett litt mindre av tennene og et mer naturlig smil. Ellers er dette riktig så flott.
JA: Kathrine Sørland er jenta si som kan å posere. Vekten, vinklene, blikket og smilet får modellen til å se både slank og veldreid ut. Legg merke til den framskutte skuldren som framhever kragebeinet. Foto: Per Ervland

Hårete triks

 • Hvis du har håret løst eller skrå lugg, bør du vise fotografen den siden av ansiktet som har minst hår foran seg. Øynene dine kommer til å se større ut, og du får vist fram mer av det flotte smilet ditt.
 • Ikke legg håret bak ørene, men la litt av håret dekke over «kinnskjegget». Ansiktet ditt vil framstå smalere og håret se ut som om det har mer volum.

 • Vis fram kragebeinet

  Et lite triks hvis du ønsker å se tynnere ut, er å stramme den ene skulderen litt slik at den flytter seg litt framover og kragebeinet vises. Bruk den skulderen som peker mot kameraet og vær veldig diskré.

  Smileskolen

 • Ikke hev haka, pek den heller litt nedover og skyv hele ansiktet et snev framover.
 • Ikke smil for bredt – det får øynene dine til å se veldig smale ut. Prøv å slapp av og hold øynene åpne mens du smiler så naturlig som mulig.
 • Unngå å presse leppene hardt sammen. Det gjelder å se avslappet ut og dra munnvikene litt opp i et søtt, lite smil.
 • Du kan godt smile med munnen litt åpen, men vær diskré. Du vil ikke se ut som om kameraet fanget deg mitt i en samtale eller et gjesp.

 • Andre tips

  • Ikke strekk armene i været hvis du har glemt å barbere armhulene. Ingen kommer til å huske deg for det flotte antrekket eller det blendende smilet ditt hvis du er hårete under armene!
  • Ja, det er kanskje åpenbart, men pass på at nese, øyne og ører er rene og pene. Ingen sminke i verden kan få en rennende nese til å se sexy ut.
  • Unngå at BH-stroppene dine synes eller er for stramme.
  • Gå gjerne for en søt look, men ikke overdriv, da ser du bare billig ut.
  • Det kan være et fint triks å ikke se direkte på kameraet. Ofte ser du mer naturlig ut hvis du kikker litt til siden og smiler mot en person i nærheten av fotografen.

  LES OGSÅ: Modelltriksene du bør kunne

  LES OGSÅ: Også modeller driter seg ut: Bildene du ikke skulle se

  Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

  Saker spesielt utvalgt for deg: