Gallakjole

Se forvandlingen!

Popdronning Madonna gjør comeback som moteikon med dette antrekket, mener stylist. Er du enig?

FRA SLITEN TIL SEXY: Madonna har alltid vært en mester av forvandling.  Foto: All Over Press
FRA SLITEN TIL SEXY: Madonna har alltid vært en mester av forvandling. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Madonna skifter stil like ofte som andre skifter undertøy, og det er umulig å vite hva popikonets neste stilfase bringer.

Stella - igjen

Sist uke sjokkerte hun alle da hun troppet opp som en klassisk Hollywood-skjønnhet i en nydelig, fotsid Stella McCartney-kjole med slep.

Det er ikke første gang Madonna har valgt Stella McCartney-kreasjoner. Beatles-datteren designet også bryllupskjolen da hun giftet seg med Guy Ritchie i 2000.

Stilen hennes i det siste har vært mye mer avslappet, med løstsittende plagg og nesten uvøren framtoning.

Se Madonnas antrekk på Trendtoppen, KK.no's egen tjeneste.

Biasskjært sateng

På den årlige Met-gallaen - eller Savage Beauty Costume Institute Gala på The Metropolitan Museum of Art i NYC, som er det fulle navnet på tilstelningen - skred Madonna ned den røde løperen i en lang, koboltblå satengkjole med påbroderte, paljettprydede stjerner på deler av slepet og skjørtet.

For stylist Awais Sultan går tankene umiddelbart til 1930-tallets Hollywood-stjerner.

- Både Madonnas frisyre og kjolen hun hadde på seg var tydelig inspirert av Hollywood-glamour fra 1930-tallet og filmdivaer som Greta Garbo, sier Awais Sultan.

Awais Sultan er utdannet klesdesigner fra University of Central England, og jobber i dag som motestylist.

Han forklarer at det biaskuttede (diagonalt skårede) stoffet er med på å gjøre kjolen kroppsnær og feminin i snittet. Og den 52 år gamle popdronninga tåler kroppsnært - hun bruker svimlende summer for å se ut som en 25-åring og har armer vi andre bare kan drømme om.

- Den største stjernen

- I klassisk Hollywood-stil hadde kjolen også et langt slep. Slepet og kjolens bakside var dekorert med antikkfargete sølvstjerner, noe som ikke levnet tvil om hvem som var den største stjernen på ballet.

Se hva de andre stjernene på Met-gallaen hadde på seg på Trendtoppen.

- Smykkene hun hadde på seg var fra Cartier og skoene var fra Sergio Rossi, sier han.

De myke hollywoodbølgene i håret og de knallrøde leppene tilførte ekstra glamour og minner om Madonnas stil i videoer som Material Girl, hvor hun er helt enig med Marilyn Monroe: «Diamonds are a girl's best friends».

Se flere bilder av kjolen her:

- Gjør comeback

- Madonna var en av de virkelig store trendsetterne både på 80-, 90-, og begynnelsen av 2000-tallet, men de siste årene har hun ikke vært like tydelig i motebildet, sier Awais Sultan, som mener popdronningens siste opptreden på den røde løperen er verdt å merke seg.

- Hun gjør et kraftig comeback med dette antrekket og stadfester en gang for alle sin posisjon som en av vår tids største moteikoner, sier han.

Trendtoppens lesere er mer skeptiske til antrekket enn Awais Sultan er.

Bare 53 prosent sier de elsker Madonnas siste antrekk. En bruker kaller det traust og liker ikke blåfargen, mens en annen sier dette er nydelig på den nå 52 år gamle popstjernen.

Du kan også si hva du mener om Madonnas antrekk ved å kommentere på Trendtoppen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer