Annet

Selger sex for klær

Unge jenter selger sex for å kjøpe klærne de ønsker seg.

Selger sex for klær
Publisert
Sist oppdatert
Unge jenter helt ned i ungdomsskolealder lar seg fotografere nakne eller tyr til prostitusjon for å finansiere dyre kleskjøp, hevder en forsker i Bergen.

Klespress
Forsker Siv Børsheim har undersøkt jenters forhold til klær i to år, skriver Bergens Tidende. Hun baserer sine funn på intervjuer med fem helsesøstre i Bergen som til sammen jobber med 2.500 jenter. Helsesøstrene forteller om et voldsomt klespress blant jenter mellom 9 og 18 år. De siste fem årene har tendensen økt.

Nakenfotografering
– På ungdomsskolen kan nakenfotografering være en løsning for å få råd til de rette klærne, på videregående er noen som prostituerer seg. Det er helt sprøtt hva jenter kan få seg til å gjøre. Og presset kommer stadig tidligere, sier Børsheim.

Gruppepress
Hun forteller at tendensen blant jentene er at alle blir mer og mer like. Klær, kroppsfasong og hår skal være den samme. Hun forklarer fenomenet med at det er spesielt i denne alderen jenter er mest redde for å skille seg ut. Dermed får noen få ledere svært stor innflytelse. (©NTB)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer