Helse & Livsstil

Sex etter fødselen

- Når kan vi begynne igjen?

Sex etter fødselen
Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg skal snart føde mitt første barn, og gleder meg noe enormt, men det er jo også mange, mange ting å bekymre seg for. Av alle ting har jeg tenkt mye på hvordan det skal bli med sex etter fødselen. Dette orker jeg ikke å spørre legen om, det ville blitt pinlig for både meg og ham.Når kan vi begynne å ha sex igjen? Og det jeg bekymrer meg mest for: er det fare for at jeg blir utvidet nedentil? Mannen min sier jeg ikke skal bekymre meg, men jeg er selvsagt redd for at det skal bli veldig annerledes enn før, både for han og meg…TonjeSvar: Ifølge legene er det i de fleste tilfeller ikke noe i veien for å ha sex noen uker etter fødselen, og du trenger ikke å bekymre deg så mye for å bli utvidet nedentil heller. Dette er de tekniske sidene - men det er noen andre hensyn å ta.
 • Smertefull sex
 • For det første er det veldig vanlig å ikke ha særlig lyst. Selve fødselen kan være veldig utmattende, og det kan ta tid å få fysisk overskudd igjen. Amming, nattevåk og en helt ny familiesituasjon tilsier at både du og partneren din blir opptatt av andre ting enn sex for en periode. Det varierer hvor lenge denne perioden varer. Mye blir annerledes når dere får barn, og det kan være viktig å holde fast på noen sider av forholdet som kan komme litt i bakgrunnen. Dere er både kjærester og foreldre - men husk likevel at det finnes veldig mange andre måter å få nærhet og vise kjærlighet på enn sex.Hanne Weie OddliPsykolog og samlivseksperthanne@kk.noLES OGSÅ:
 • 1-2-3, knip!
 • Trening etter fødsel
 • Sex med barn i huset
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer