Helse & Livsstil

Skal jeg ta ham tilbake?

Sex- og kjærlighetsekspert Stéphane Vildalen svarer om utroskap.

Stephane Vildalen er vår nye ekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål om sex og kjærlighet til henne.
Stephane Vildalen er vår nye ekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål om sex og kjærlighet til henne. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SPØRSMÅL:Jeg er en 30 år gammel kvinne som for ett år siden flyttet sammen med en mann på 34 år. I begynnelsen hadde vi det veldig fint sammen, men etter hvert ble det klart at han har et hissig temperament og at de fleste diskusjoner endte i krangling. Vi hadde det likevel bra sammen i det daglige, inntil jeg for tre måneder siden fant tekstmeldinger fra en annen kvinne på mobiltelefonen hans. Meldingene var ikke til å misforstå, og han innrømmet at han hadde hatt et forhold på si i noen måneder. Jeg følte meg knust, og ba ham flytte ut. Nå har han oppsøkt meg flere ganger for å be om unnskyldning og godt vær. Han ringer og sender e-post nesten daglig, og jeg heller mot å gi ham en ny sjanse. Jeg er i full jobb, tjener bra, og har et godt nettverk av venner og kolleger rundt meg. Likevel føler jeg meg ensom uten ham. Tror du det er en tabbe å gå tilbake?- UsikkerSVAR:Kjære Usikker. Du har all grunn til å være usikker. Dere har bare bodd sammen i ett år og han har samtidig hatt et annet forhold i noen måneder. Han lever et dobbeltliv i nyetableringsfasen med deg og det lover ikke godt for framtiden. Sannsynligheten for at han vil gjøre dette igjen er erfaringsmessig ganske stor. Det ligger mye bekreftelse i å få telefoner og e-post hver dag spesielt når en føler seg ensom. Svaret mitt til deg er at - ja, det er risikabelt å gå tilbake. Det er bra du ba han flytte ut for det gir deg rom for å tenke deg godt om i forhold til hva du skal gjøre videre. Hvordan ser du for deg samlivet med ham noen år framover? Vil du klare å stole på ham etter dette tillitsbruddet? Hva vil det gjøre med deg om han igjen innleder nye forhold til andre? Om du skulle ta han tilbake - hvilke krav vil du stille for å fortsette samlivet med ham? Hvordan vil hans hissige temperament prege kommunikasjonen deres framover? Kan dette bli et større problem for dere enn det har vært til nå? Dette er noen spørsmål du bør vurdere før du bestemmer deg. Kanskje kan du bruke noen av dine nære venner til å drøfte dette og få støtte i det videre. Lykke til!Stéphane VildalenSex- og kjærlighetsekspertstephane@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer