Kk-ekspertene

Skattefri gevinst av boligsalg

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg har nylig løst ut min eksmann på vår tidligere felles bolig. Han eide halvparten av boligen og jeg kjøpte hans del i forbindelse med oppgjøret etter skilsmissen. Jeg har bodd i boligen siden vi kjøpte den i 1998, og jeg løste ut min eksmann for et halvt år siden. Jeg ønsker nå å selge boligen. Må jeg betale skatt på gevinst av den halvdelen jeg kjøpte fra ham?

Svar: I utgangspunktet er regelen slik at du skal skatte av gevinst ved salg av bolig som du har eid i mindre enn et år eller ikke har bodd i minst et av de to siste årene. I ditt tilfelle, hvor du nylig har overtatt din eksmanns andel av boligen du har bodd mange år i, kan du likevel selge hele boligen skattefritt.

Siw Ødegaard
Jobb- og økonomiekspert
siw@kk.no

Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no
Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer