Hud & Hår

Skjevhet

Rolig — det er svært uvanlig å være helt symmetrisk.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg elsker kk.no, helt fantastisk!

Jeg har et par spørsmål jeg vil spørre deg om. Jeg er ganske misfornøyd med mine øyne. Fargen er blå/grå/grønn, og de er ganske små og avlange, synes jeg. Noen dager det ene større enn det andre. Hvilken tips har du for å få øynene større og få de til å skinne? De ser slitne ut ... Sminke? Eller?

Håret mitt er tynt, men ganske tungt (alle frisører synes tykt). Jeg liker volum i håret, men er ikke lett når jeg har helt slett hår, og er redd for å klippe det opp for så å føle at det blir for tynt. Hva kan jeg gjøre med det? Har farget hår og bruker ordentlig med frisørshampo, men det virker allikevel veldig tungt ...

Håper du kan hjelpe meg!
Maria (20)

Svar: Makeup: Du har jo kjempefine øyne, men først bud er: Napp brynene dine NÅ! Få en riktig og fin fasong. Bare ved å gjøre det, vil øynene dine stråle enda mer. Det å ikke være symmetrisk i ansiktet er ganske vanlig.

Når du skal legge en øyemakeup, så legger du først en base, deretter legger en lys skygge over hele lokket. Legg så en dus, kald plommefarge på øyebenet ditt, og dus det i overkant og i underkant, ned til globalbuen. Husk også å jobbe skyggene oppover, og ikke nedover, så du ikke får «sorry eyes».

Det er fine farger på for eksempel dagtid. Når det gjelder kveldsmakeup, ville du vært kjempeflott med en dyp, kald, grønn øyeskygge. Bruk også en mørkebrun liner langs over- og undervippene. Bruk gjerne øyeskyggen, det gjør det litt og mykere. På denne måten vil øynene dine skinne og virke store og flotte. For å motvirke det mørke under øyne — bruk en concealer som er litt orange, det vil dempe på det blå.

Hårfrisyre: KLIPP deg. Du har altfor mye hår og gjemmer et fint ansikt. Du sier at du har et tynt hår, det kan hende (ser ikke slik ut på bildet, men du kjenner det bedre enn noen andre). Jeg tror du har et fint hår, men veldig mye av det. Jeg tror ikke du skal være redd for å klippe det opp/kort. Det vil myke opp stilen din, og gi mye mer volum i håret ditt, og dermed bli langt lettere å style.

Jeg tror det er et must at du klipper det, nettopp for å få volum og liv i det som du ønsker. Våg å klippe det. Fargen er kjempefin. Bruk sjampo og stylingprodukter for fint hår som vil bygge det opp og gi liv i det. Vær litt vågal. Du ligner egentlig på en yngre utgave av Sissel Kyrkjebø, og dét er en kompliment. Lykke til!

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

- Jeg er redd for å klippe opp håret, ettersom jeg synes det blir tynt, skriver Maria.
- Jeg er redd for å klippe opp håret, ettersom jeg synes det blir tynt, skriver Maria. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer