Hår

Slanker du deg tynn i håret?

Det er faktisk mulig.

HÅR OG HELSE SOM HÅND I HANSKE: Det er normalt å mistre rundt hundre hårstrå daglig, men visste du at helsen din kan påvirke hårveksten? Foto: All Over PressAll Over Press
HÅR OG HELSE SOM HÅND I HANSKE: Det er normalt å mistre rundt hundre hårstrå daglig, men visste du at helsen din kan påvirke hårveksten? Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Poenget når du slanker deg er hovedsakelig å miste noen kilo, men ironisk nok forsvinner aldri de kiloene som du virkelig ønsker.

Kanskje du ønsker deg en smalere midje, men i stedet ryker puppene? Typisk!

Men det er ikke bare kilo du risikerer å miste når du slanker deg. Visste du at håret kan bli tynnere?

LES OGSÅ: Dette sier håret ditt om helsa

Lite næring = lite hår

Ifølge Marieclaire.co.uk kan et kraftig redusert matinntak kan nemlig hindre håret i å vokse, noe som gjør blodtilførselen til hodebunnen tregere.

Dette kan føre til at håret mister både glans og volum, og i verste fall kan det falle av. Det er spesielt de med spiseforstyrrelse som er plaget med dette.

LES OGSÅ: Tynnhåret? Her er løsningen

Andre grunner til tynt hår

I noen tilfeller kan tynt hår også skyldes at du har en sykdom, som for eksempel polycystisk ovariesyndrom (PCO). Disse kvinnene har et overskudd av mannlige hormoner, som kan føre til en fortynning av håret foran og på toppen av hodebunnen.

LES OGSÅ: 50 veier til vakkert hår

Anemi

De som har blodmangel har større sannsynlighet til å ha tynnere hår. Det er fordi de har for lite hemoglobin i blodet (røde blodceller), noe som igjen kan føre til at hodebunnen får tilført mindre oksygen.

LES OGSÅ: 10 tegn på at du trenger ny sveis

Telogen effluvium

Noen tilstander kan føre til at du mister mer hår enn 100 hårstrå per dag. Dette kan skyldes for eksempel en operasjon, fødsel, legemidler eller mye stress. Denne situasjonen kan trigge håret inn i hvilefasen, og rundt to måneder senere kan du oppleve at du mister mye hår. Dette kalles telogen effluvium, og kjennetegnes som en midlertidig periode med hårtap. I de fleste tilfeller vil håret vokse ganske raskt tilbake av seg selv.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer