Helse & Livsstil

Slik beregner du maten

Hvor mye mat trenger du?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Når man skal lage middag til to personer, bør man da da følge en oppskrift som tilsier to porsjoner eller mer? Vi har lett for å lage mye middag og spise opp alt, vi spiser en god del salater og grønnsaker selv om det fort går i det samme. Ellers bruker vi også en del kesam 1 prosent og ost, hva kan være negativt med dette?
Sigrund

Svar: Jeg pleier å lage to porsjoner til to personer. Ser det lite ut, føyer jeg til litt mer. Andre ganger passer jeg på å ha ekstra mye grønt ved siden av. En stor salat, eller andre type kokte eller bakte grønnsaker. Ellers så kan du lage til fire og fryse ned halvparten eller en tredjedel - som kan ligge i fryseren til de dagene bare én skal ha mat ...

Kesam 1% er supert å bruke. Det gjør vi også! Ost har mye kalsium og er god på smak, men det er en del kalorier i det. Så litt ost revet over eller lignende en gang i blant er ok, men ikke i tykke lag og ofte - spesielt hvis dere er opptatt av å ikke få for mange kalorier eller for mye mettet fett.

Lykke til!

Jeanette Roede
kostholdsekspert
jeanette@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer