Makeup

Slik blir du høstvakker

Skjønnhetsekspert Helge Borgen svarte leserne.

Publisert
Sist oppdatertHelge Borgen er vår faste makeupekspert. Han er tidligere norgesmester i styling og ordner makeup, hud og hår på kjendiseliten.

Har du spørsmål til ham, kan du sende en e-post til helge@kk.no

OBS! Du må også sende med et bilde av deg selv for at Helge skal kunne gi personlige råd.Helge Borgen har solid erfaring etter 22 år i forskjønnelsesbransjen, og deler villig vekk sine beste råd om makeup, hudpleie, hår og styling med kk.no-leserne.

Helges mål er ikke å skape trendslaver det går 13 på dusinet av, men å gi deg en look som passer perfekt for deg, basert på personlighet og ansiktstrekk.

Helge har hatt ansvaret for styling til blant annet Nobelkonserten og Grand Prix, samt en rekke prisutdelinger, filmer og tv-serier. Han er også fast stylist for frokost-tv. Han har vunnet norgesmesterskapet i makeup og var dommer i VM i makeup 2006.

Helge har sin faste ekspertspalte her på kk.no, hvor du som leser kan sende inn et bilde av deg selv og får personlig veiledning.

 • Klikk her og se Helges videoguide til en perfekt makeup trinn for trinn


 • Nettmøtet er nå avsluttet.

  Følg med på kk.no for flere spennende nettmøter i tiden som kommer!

  Hair Exstencions

  , innsendt av Heidi
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0010.09.2007 / kMonday. 13:59
  Hei! jeg lurte på om du har noe erfaring med dette. Har nemlig bestilt exstencions, men er ikke 100% hvordan man setter det på. Skal bruke smeltetang. Også lurer jeg på hva som er fint til blå/grønne øyne? Håper på svar.
  Hallo Heidi.Skal jeg gi deg et riktig svar her, så ,må jeg se et bilde av deg, du blir sikkert rålekker, men husk at det sliter på håret ditt, lykke til.Hilsen Helge.

  Glitter eye-liner

  , innsendt av Gulla
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0010.09.2007 / kMonday. 16:13
  Hei Helge:)Har nettopp investert i en glitter eye-liner i gull, men er litt usikker på hvordan jeg skal bruke denne. Når jeg bruker den uten svart eye-liner under føler jeg at øynene blir litt lite markerte, men begge deler er kanskje litt unødvendig? Ønsker et intenst blikk med en kul og spennende make up, og trenger hjelp til hvordan jeg skal få dette til!Takk:)
  Hallo Gulla.Legg først en sort eyeliner under, så legger du glittereylineren, det blir best. Det er også flott å legge glittereylineren kun på vippene, men da lite, det funkler flott. Sotede øyne, med glitteeyliner, rålekkert! Lykke til.Hilsen Helge.

  Milier

  , innsendt av Hanne
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0010.09.2007 / kMonday. 16:40
  Hei Helge,Hvordan kan jeg bli kvitt milier(talgpropper) i huden, bortsett fra å gå til hudpleier?
  Hei Hanne.Jeg vil jo anbefale deg å gå til hudpleier, men hvis ikke så må du bruke produkter som inneholder lite av olje, og mer vann, peeling. Det er hva du selv kan klare. Lykke til.Hilsen Helge.

  Rødt hår og fregner

  , innsendt av Mona
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0010.09.2007 / kMonday. 16:56
  HeiJeg lurer på om du kan gi noen tips til hvordan jenter med rødt hår og fregner kan se fine ut med rød leppestift. Jeg er selv "velsignet" med røde krøller og fregner, og kler typiske høstfarger. Jeg synes det er veldig fint med røde lepper, men klarer ikke å finne en nyanse som passer til meg. Har du noen forslag til farger jeg kan bruke, eller er røde lepper noe jeg kan se langt etter?Takk for svarHilsen Mona
  Hei Mona.Du høres vakker ut!Du kan ha røde lepper, men en utfordring er å treffe 100 % på fargen. Den må være varm, og med mye gult i seg, oransje også i det røde, IKKE blått!!!!!!!! Du må nesten bare teste ut diverse farger. Lykke til.Hilsen Helge.

  Fuktighetskrem

  , innsendt av
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0010.09.2007 / kMonday. 17:07
  Hei! Har du forslag til en god fuktighetskrem og rens for blandingshud med litt urenheter? Lurer også på om det er nødvendig med øyekrem når man er 18, i så fall hvilken anbefaler du? og til slutt, hvilken mineralsminke synes du er den beste? Har du erfaring med f.eks jane iredale, susan posnick eller everday minerals?
  Hallo der.Dermalogica vil være bra for deg, og ja, det er et poeng å bruke øyekrem, det handler om å forebygge. Den beste mineralmakeupen er Glo Mineral, og noen fantastiske kremer fra zanzuel.no.Lykke til.Hilsen Helge.

  Store fremhevede øyne

  , innsendt av Berit
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0010.09.2007 / kMonday. 18:38
  Hvordan får jeg fremhevet øynene mine og gjort dem slik at de ser større ut i hverdagen, uten at det blir for mye sminke?
  Hei Berit.Husk på at de lyse fargene fremhever, og de mørke fargene demper/trekker tilbake. Du må bruke både de mørke og de lyse fargene, for å bygge opp øyet, men det er plaseringen som er det avgjørende. Ved å tenke på dette vil det være litt ennklere å legge øyenmakeupen.Lykke til.Hilsen Helge.

  Høst = Fruuus:(

  , innsendt av Linka
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0010.09.2007 / kMonday. 22:21
  Heisann Helge! Har et problem jeg ikke tror jeg er alene om, nemlig frusete hår i fuktig vær,supert nå som høsten kommer!Har tynt hår, med litt naturlig fall. I fuktig vær/luft blir håret frusete og ser rett og slett ustelt ut, blir ikke krøller, men bare frus på toppen og i tuppene og håret ser enda tynnere ut. Har du noen tips til vidunderprodukter som kan hjelpe for dette? Ettersom håret er tynt blir mange av produktene veldig tunge for håret og gjør det fett og det ser bare værre ut enn det allerede er.Håper du har et lite tips eller to for dine tips pleier alltid og være så gode syns jeg.Puss og klem
  Hei Linka.Skjønner problemet, kjedelige greier. Klarer ikke helt å huske navnet, men det er 2 fantastiske produkter, den en fra KMS, og den andre fra Sebastian, begge stylingkrem. Ta deg en tur til en frisørsalong som fører disse merkene, og de vil hjelpe deg og finne riktig type. De er ikke tyngene og vil være supre.Hilsen Helge.

  Blek men pen hud?

  , innsendt av Silje
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0010.09.2007 / kMonday. 22:36
  Hei!Tusen takk for alle de gode rådene du gir i KK. Alltid mye spennende å lese og lære i spalten din!Jeg har i alle år elsket solbrun hud, og har tatt solarium og brukt sommersola så mye som mulig. Har brukt concealer og solpudder. Nå har jeg redusert solinga mi for å spare huden. Synes i grunnen litt blek hud er pent! Men nå som solpudderet og godt farget pudder er lagt vekk, trenger jeg noen tips for å få huden til å se pent blek ut, og ikke gusten og grå. Har en concealer som jeg er superfornøyd med (Magic concealer fra Helena Rubinstein - den smelter inn i huden min), men trenger et pudder eller noe til å "feste" den med og å matte de blanke partiene. Har du produkter å anbefale? Har en stift fra Shiseido som matter huden uten å gi farge, men den funker ikke optimalt, huden blir litt blass og grå. Tusen takk for svar!
  Hei Silje.Tusen takk for tilbakemeld.Så bra at du liker den flotte bleke huden din, FANTASTISK!!! Jeg synes faktisk du skal prøve ut et mineralmakeup som heter Glo Mineral, det vil jevne huden din, dekke akkurat passe, og den vil gi en flott glans/glød i en naturlig farge, og de har mye flott! Hvis ikke så trenger du en god foundation, og et transparent pudder over, skaff deg noen testere og prøv ut, før du bestemmer deg.Lykke til.Hilsen Helge.

  Hår

  , innsendt av Trine
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0010.09.2007 / kMonday. 23:00
  Skader det å håret hvis man sover med flette eller en tutt om natten?
  Hei Trine. Nei ikke i stor grad, men ørlite grann.Hilsen Helge.

  Mineralsminke

  , innsendt av Linn
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0010.09.2007 / kMonday. 23:02
  Hei helge! jeg har nettopp kjøpt meg sånn L´oreal mineralpudder, men lurer på om det går ann å bruke det utenpå foundation/concealer, eller burde det påføres på usminket hud?
  Hei Linn.Det skal være nok med kun mineralpudder, og ikke noe annet, men i tillegg consealer.Hilsen Helge.

  Øyenbryn

  , innsendt av Åse
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0010.09.2007 / kMonday. 23:04
  Jeg har lest at det er trend at øyenbrynene skal være tykke nå,men mine er litt tynne. vet at det finnes sminke til øyenbrynene men hva er best? Øyenbrynsskygge eller kajal?
  Hei Åse.Jeg foretrekker øyebrynskygge, påført med en tynn skråkuttet pensel. Lag dine bryn så flott du kan, og blås i om de skal være aldri så tykke. Lykke til.Hilsen Helge.

  , innsendt av Stine
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.09.2007 / kTuesday. 21:21
  Hei Helge!Jeg er ei jente på 27 år som tenker at det nå er på tide å tenke på forebyggelse av rynker. Jeg foretrekker å bruke naturlige og/eller økologiske produkter. Og kunne gjerne tenkt meg å fortsette med det (om det kan la seg gjøre) For tiden bruker jeg doctor Hauchas rosekrem og en caviarserum under øynene (husker ikke navnet, men typisk helsekost produkt). Men er dette nok? Min hud er tørr, litt atopisk (men tåler mer nå enn tidligere), allikevel får jeg i perioder noen små kviser rundt munn og hake og om vinteren tørre pletter.Hva synes du om strictevin forøvrig? kanskje litt heavy, men som "kur" kanskje... På forhånd takk!!
  Hei Stine.Personlig så synes jeg at man får de beste produktene hos en hudpleier, og huden får aldri nokk av fuktihet, bare den er tilpasset ens hud. Min favoritt er Babor, så nå vet du det. Lykke til.Hilsen Helge.

  Solarium

  , innsendt av Elisabeth
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.09.2007 / kTuesday. 21:30
  Hei! Hva mener du om å ta sol 10 min ca en gang i uken? Tror du det vil elde huden radikalt? Jeg har relativt lys hud (blondine) og vil bare ha den ekstra lille glødet. Bruker selvbrunings servietter innemellom, men de har en tendens til å tørke ut huden min. (de jeg bruker nå er de beste jeg har prøvd til nå, paraben fri og det hele)Tenker litt på det som blir sagt om at det er bra med litt sol, men vvil jo ikke la det resultere i hudkreft og rynkete hud.
  Hei Elisabeth.Jeg er i utganspunktet motstander av solarium (er blitt det med årene), jeg har også den oppfatning av at den lyse huden dere nordiske kvinner har, er fantastisk vakker, den må bare rendyrkes! Så nå skjønner du hva jeg mener, men 10 min i uken, er vel ikke det verste.......Hilsen Helge.

  riktig hudpleie

  , innsendt av Sandra
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.09.2007 / kTuesday. 22:50
  Hei.Jeg sliter med å finne riktig hudpleie til ansiktet, fordi jeg ikke helt greier å definere hvilken type hud jeg har. Jeg har røde partier, men kun i kinnene, rett ved nesen. Her er det også jeg får kviser i blant, samt av og til på haken. Huden kan virke fet i T-sonen, myk i ytterkant av kinnene og fetere inn mot nesen. Har tørre partier ved siden av munnen, som et parantes ( ). Samtidig har jeg alltid mørke ringer under øynene, og grå og bleik hud, som gjør at jeg ser veldig trøtt og sliten ut. Jeg savner et våkent og friskt utseende. Jeg greier ikke å være komfortabel med utseendet mitt så lenge jeg ikke har fin hud, jeg synes stort ikke at sminke gjør det noe penere, i alle fall ikke i lengden. Jeg vil gjerne velge riktig hudpleie, og setter pris på all hjelp jeg kan få!
  Hei Sandra.Du er overhodet ikke den eneste som beskriver huden din på denne måten! men for å gi et kort svar på spørsmålet om egenpleie, så vil jeg du skal gå til en hudpleier, ta en konsultasjonstime der, så får du anbefalt riktige produkter i forhold til hudtypen din, det er mye letter, da får de sett huden din skikkelig. Ikke gi opp, det finnes HÅP! Når det gjeldere dine mørke ringer under øynene dine, så er stikkordet concealer med et oransje pigment, det vil demmpe de mørke ringene. Ikke fall for fristelsen å gjøe huden din mørkere, men smink den i nøyaktig samme nyanse som huden din har!! Prøv mineralmakeup, det vil gi deg en flott glød! Lykke til.Hilsen Helge.

  Farger

  , innsendt av Julia
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.09.2007 / kTuesday. 23:01
  Hei Helge! Flott spalte - lærer noe hver gang jeg er her inne. Jeg er en 19 år gammel jente, har blondt hår og mørkeblå øyne. Har ganske lys hud med litt fregner. Jeg lurte på hvilke farger som kler meg? Eks. farge på øyeskygge, rouge, på leppene. Tusen takk for svar! Ha en fin dag :)
  Hei Julia.Jeg vil anbefale deg at du sender meg spørsmålet med et bilde til helge@kk.no, så er det lettere for meg å gi riktige svar.Hilsen Helge.

  Litt av hvert

  , innsendt av Fashonista
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.09.2007 / kTuesday. 23:32
  Hei! Jeg er stor fan av spaltene dine, og syns du har mange gode råd å komme med. Det er tre ting jeg egnetlig lurer på..1. Er pannelugg fortsatt inn/hvordan skal frisyren se ut i høst?2. Hva mener du er det viktigste plagget, skoene og fargene fra moteverden for denne sesongen?3. Noen tips til å kunne gå i miniskjørt, ikke fryse og se flott ut på en gang?Krysser fingrene for svar=) Hilsen en som vil lære mer
  Hallo Fashonita.Takk og takk!1. Pannelugg er fortsatt hott, veldig tung, eller veldig kort, asymmetrisk eller symmetrisk, ellers så er det bobber i alle varianter, lengder som er glatte eller krøllete, kort kule frisyrer etc, mykt er et stikkord. Noe som også er viktig, håret skal ikke se for stylet ut, det skal se naturlig ut, og veldig blankt og sunt.2. Alt innenfor strikk er stikkordet, kjoler og gensere, mykt og "koselig". Støvletter, og lilla er en bra farge. (Men det er jo mest grått, svart, rolige farger)3. Tykke tights, kuult.Hilsen Helge.

  LASER?

  , innsendt av Maggie
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.09.2007 / kWednesday. 00:31
  Hei Helge!Jeg er ei jente på 19 år, som vurderer å ta laserbehandling. På hudpleieklinikken jeg gikk til anbefalte de Plasmalite, som skal minske porene, og også fjerne kviser og ujevnheter.Jeg har prøvd alt av rensekremer og hudbehandlinger (til og med krystallsliping), og håper inderlig at dette virker. Ville du anbefalt det, og er det trygt? Jeg er litt skeptisk, men vil så gjerne få glatt hud uten sorte prikker! (Bare panne, nese og hake skal behandles, ikke hele ansiktet.) Er til vanlig veldig flink til å passe på huden; renser og fukter med Dermalogica/ Dr. Brandt, og unngår sol:)Tusen takk for svaret!
  Hei Maggie.Dette er det bare du som vet svaret på, så her vil jeg ikke gi noen konkrete råd. Hvis problemet er så stort, så gi det en sjanse, men hvis ikke la det være. Har hørt positiv omtale fra andre, men man skal alltid vurdere slike ting skikkelig, kanskje du skal prøve ut et annet makeup merke? Lykke til.Hilsen Helge.

  Ansikt-sminke

  , innsendt av Trine
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.09.2007 / kWednesday. 09:06
  Hei Helge. Jeg er ei jente med grønn-blå øyne og trenger litt tips til øyenskygge-farge, hvordan farge passer bra til grønn-blå øyne. nå fra før bruker jeg brun maskara og lysebrun øyenskygge.. Og hvordan få litt naturlig look i fjeset som passer til høsten? Hadde vært kjempefint med svar:)mvh
  Hei Trine.Nå i denne vakre høsttid, så er jo alltid de naturlige jordfargene supre, varme toner, dette vil gi deg en naturlig look, i tillegg til sort, lilla, gull og litt bronze. Til dine øyne passer dette bra, varme farger, som har noe rødt i undertonen, i tillegg til både grønt og blått. Lykke til.Hilsen Helge.

  Mineralsminke

  , innsendt av Trisha
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.09.2007 / kWednesday. 09:11
  Hei!Alle snakker jo så varmt om mineralsminke om dagen. Har tenkt på å prøve ut dette nye, fantastiske. Har du noe tips i den sammenheng? Hvilke merker er bra? Hva ligger prisene på? Tror du mineralsminke om noen år er det eneste folk bruker? Selv er jeg veldig lys og har tynn hud under øyne og på kinn. Er rød i kinna og blå under øynene, er som et fargekart før jeg sminker meg... Hvordan fungerer mineralsminke i forhold til "vanglig" sminke når det gjelder dekk-evne?
  Hei Trisha.Du må prøve Glo Mineral, fantastisk bra mineralmakeup!! Bra dekkevne, og et hav av utvalg, også av fantastiske koster/pensler!! Tone Damlie Åberge, promoterer denne makeupen nå. Men jeg tror ikke generelt mineralmakeup vil overta markedet. Kos deg.Lykke til.Hilsen Helge.

  hårfarge

  , innsendt av laila
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.09.2007 / kWednesday. 09:56
  Hei.Jeg har stripet håret mitt(bleket) det i flere år nå, og begynner å få lyst til å bli litt mørkere.Vil det skade håret mye å gå fra lyst til mørkt?
  Hei Laila.Det kommer an på hvor mye det er, og hvor slitt det er.. Men går du til frisøren, så farger de stripene inn i dine farger. Og for guds skyld, ikke gjør dette selv!!!!!!!!!!!!!!!! Dette går bra.Lykke til.Hilsen Helge.

  Fett hår

  , innsendt av Celine
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.09.2007 / kWednesday. 10:07
  Hei!Du må VÆRE SÅ SNILL å hjelpe meg! Jeg holder på å bli gal! I alle år har jeg hatt et kjempevakkert hår alle har misunt meg. Jeg farger det blondt. Men det siste året har håret mitt blitt fett! Det er så ufresht! Jeg MÅ vaske det nesten hver dag for å føle meg fin og ren. Men håret er jo nesten fett med en gang etter jeg har vasket det! Frisører har sett på det, og gitt meg shampo for fett hår, men det har ikke vært til stor hjelp... Har prøvd å ikke vaske det på noen dager også, men selv det hjelper ikke. Har hørt grønnsåpe kan hjelpe, men det har jeg ikke så lyst til... Vet du noe som kan virke!!!??? Jeg orker ikke dette mer assa!!!Klem fra celinus :o)
  Hi Celinus.Hm, ja dette er ikke ok. Det jeg kan anbefale deg er å prøve KMS sin shampo for fett hår, veldig bra, Bio+ hadde også en shampo for fett hår, prøv disse!! Spiser du riktig? Kosthold har jo en del og si også. Du kan også preparere håret ditt med å farge det, for å tørke der litt ut, selv om du ikke vil forandre farge, så farge det i din egen nyanse. Bruk stylingprodukter som tørker det ut. Tørrshampo er en ok ting å ha på lager.Lykke til.Hilsen Helge.

  Flass

  , innsendt av Berit B
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.09.2007 / kWednesday. 10:16
  Jeg er mildt sagt fortvilet,har prøvd det meste men blir ikke kvitt flass. Har du et godt råd? Kanskje flere som har samme problem?
  Hei Berit.Det er mange som har dette problemet, det skal jeg love. Det som garanter hjelper er: Bio+ shampoo, eller KMS dandruff shampo, de er supre, hold deg til disse shampoene, og ikke bytt, selv om frisøren sier noe annet. Disse shampoene får du kun kjøpt hos frisøren.Lykke til.Hilsen Helge.

  Pigmentflekker

  , innsendt av Flekkis
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.09.2007 / kWednesday. 12:30
  Jeg har store pigmentflekker på halsen. Er det noe jeg kan bruke for å fjerne dette ? Vil helst ikke bruke laser...
  Hallo Flekkis.For det første er solkrem super VIKTIG, HELE ÅRET!!! Så kan du bruke et produkt som heter Priori, det fjerner det ikke, men blekes litt ned, men som sagt, så må du bruke solkrem. Ønsker du å sminke ned pigmentflekkene, så bruk en lett concealer med et oransje pigment, dette vil dempe de mørke flekkene.Lykke til.Hilsen Helge.

  Rouge

  , innsendt av Sandra
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.09.2007 / kWednesday. 12:34
  Jeg lurer på hvordan man vet hva slags farge på rougen man skal velge?Jeg har typisk nordisk lys hud,brune øyer og brunt hår. Men skal jeg bruke rosa,fersken eller bruntoner i kinnene da?
  Hei Sandra.Litt vanskelig og si nøyaktig hvliken farge du skal velge på din rouge. Har du en kjølig tone i huden, så velg en litt kjølig rouge. En dus rosa, er en flott og riktig farge til veldig mange. Bruker man brune toner på rougen så kan man lett forme ansiktet, bruker man friske farger, så gir det friskhet i ansiktet. Når jeg velger bruntoner på roughen er det ofte for at jeg ønsker å forme ansiktet, bruker jeg dus rosa, eller dus rødt, så er det for å gi en friskhet i kinnet. En rouge skal alltid være soft duset ut i ansiktet, stort sett i allefall, hvis man ønsker et naturlig utrykk.Lykke til.Hilsen Helge.

  Kinnbein

  , innsendt av Julie
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.09.2007 / kWednesday. 12:38
  Heisann helge,jeg lurer på hvordan man får frem kinnbeinene?jeg har prøvd rouge men synes ikke det hjelper,ser bare ut som rosa kinn.Så i et blad at noen brukte mørk brun,så jeg prøvde det men så bare skitten ut,så hva er trikset?:)
  Hei Julie.Den beste måten å få frem kinnbenet på er: Legg en rouge/skygge/solpudder uten shimmer, som er i en dus brun naturlig nyanse, rett i underkant av kinnbenet, som en shading (skygge), det er råflott om du bruker foundation, som da er ca 2 nyanser mørekere, enn den du ellers har brukt i ansiktet. Så kan du legge en dus rosa aktig dus rouge på selve kinnbenet, men pass på at allt må duses godt ut og i hverandre. Som en avsluttning så legger du en highlight på toppen av kinnpenet. Slik bygger du opp kinnbenet, og du får det flott frem. Skal du gjøre deg ekstra flid, så legger du noe lyst på selve kinnbenet, før den rosa duse rougen. Dette er litt avansert, så prøv deg frem, og husk allt det mørke demper, og det lyse fremhever. Lykke til.Hilsen Helge.

  Øyenskygge

  , innsendt av Karina
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.09.2007 / kWednesday. 12:42
  Jeg sliter med å få øyenskyggen til å sitte på plass, etter et par timer har alt glidd nedover eller så er fargen forsvunnet,og det er ikke så pent.Burde jeg prøve kremøyenskygger eller finnes det noe man kan bruke på øyelokkene før påføring,for å få lengre hold?
  Hei Karina.Du må altid ha en base under øyenskyggen først, enten en eye primer, eller foundation og pudder over, det siste sverger jeg til, da har du en flott base. Jeg foretrekker skygger, fremfor kremskygger. Pass også på at lokket er rent, og evnt en øyegel over, aller først. Lykke til.Hilsen Helge.

  Parfyme

  , innsendt av Marte
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.09.2007 / kWednesday. 12:44
  Skader parfymen huden? Jeg bruker parfyme hver dag,på hals og håndledd,noen ganger bak ørene.Burde jeg vaske ekstra godt der etterpå eller forsvinner det etterhvert?
  Hei Marte.Jeg har aldri opplevd at parfyme skader huden, så sant du ikke er veldig ømfintlig/allergisk. Lukte godt må vi!Hilsen Helge.

  Tettsittende øyne

  , innsendt av Maria
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.09.2007 / kWednesday. 14:48
  Hei, jeg er en jente som har litt problemer med øyensminken. Til vanlig går det bra, men jeg får ikke til øyenskyggen ordentlig. Hvordan legger jeg øyenskygge på litt små tettsittende øyne uten at det ser helt rart ut. Har du noen tips om hvilke farger jeg burde bruke? Jeg har blågrå øyne og brunt hår
  Hei Maria.Bruk lyse farger, og spesielt inn mot nesen, ikke mørk her. Du kan evnt legge litt mørkere farge helt i ytterkant av øyet ditt, for å trekke de motsatt vei, skjønner? Overdriv også litt med en eyeliner, trekk den utover, og litt opp. Bare lys shimmerskygge er nokk også, hvis du legger en flott eyeliner og jobber opp vippene dine. Løft opp brynene dine så godt du kan, det er også med på å løfte og åpne øynene dine. Lykke til.Hilsen Helge.

  Concealer

  , innsendt av S
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.09.2007 / kWednesday. 14:58
  Jeg har mørke (nesten lilla) ringer under øynene, alltid, uavhengig av om jeg har sovet mye eller lite. Siden jeg har lys nordisk hud er disse veldig framtredende og gir meg et slitent utseende. Bruker concealeren fra YSL (Touche Eclat, Radiant Touch), men jeg synes ikke den dekker godt nok, - jeg ser fortsatt ganske sliten og trøtt ut. Har du noen tips? Takk på forhånd.
  Hei S.Ja her har jeg et godt tips! Bruk makeup store sin cower all mix, concealer med et oransje pigment, og den vil dempe bra på de mørke partier. Bruker man lys concealer, vil det ikke dekke, og man vil i mange tilfeller fremheve de. Lykke til.Hilsen Helge.  Slik blir du høstvakker
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer