Helse & Livsstil

Slik blir du utadvendt

Det tar tid å bli kjent med nye mennesker.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er en gutt på snart 20 år som ønsker meg en kjæreste. Men jeg har et problem med at jeg er så sjenert og stille når jeg møter jenter. Slik er jeg generelt med nye folk. Det er kanskje det at jeg trenger tid til å bli bedre kjent. Men når jeg møter en ny jente blir jeg som regel ganske stille av meg, det blir liksom hun som starter samtalen, og jeg henger med. Hun må jo synes at jeg er en kjedelig person! Hva skal jeg gjøre?

Svar:
Det er ikke så uvanlig å bli stille og usikker når man møter nye mennesker, særlig en av motsatt kjønn. Slik er det for både gutter og jenter, og for voksne menn og kvinner. Situasjonen er jo ganske skummel - du risikerer å bli avvist, og kanskje få bekreftet din mistanke om at du ikke er bra nok. I ytterste konsekvens er du kanskje redd for å måtte gå ensom gjennom livet hvis du ikke klarer å være interessant, morsom, intelligent og spennende. Det er ikke lett å slippe seg løs og vise seg fra sin beste side når så mye står på spill!

Rådet vårt til deg er kanskje litt rart: Siden du er redd for å være kjedelig vil du kanskje være interessant, men det er jo vanskelig å få til når man er engstelig. Så hva med å være hyggelig i stedet? Kan du klare å være vennlig og imøtekommende? De fleste jenter (og gutter) synes det er viktigere at en person er hyggelig og viser seg velvillig innstilt enn at han eller hun nødvendigvis er så veldig spennende. Heldigvis er det stort sett lettere å være vennlig og grei enn å skulle prestere så mye i en samtale med en fremmed person. Spør henne hva hun liker, setter pris på og er opptatt av, og vis interesse for det hun sier. Fortell litt om hva du selv er opptatt av. Legg vekt på hyggelige ting dere kan være enige om, heller enn å imponere henne.

Peder Kjøs
Psykolog og samlivsekspert
peder@kk.no

og

Hanne Weie Oddli
Psykolog og samlivsekspert
hanne@kk.no

LES OGSÅ:
 • Derfor drømmer han om en jomfru
 • Kjærlighetshjelperne
 • Sex som dumpegrunn
 • Han vil ikke ha sex med meg
 • Ta en kaffe
 • Slå opp med stil
 • Svigermor maser
 • Skal jeg si det?
 • Hanne Weie Oddli er psykolog og samlivsekspert på kk.no sammen med Peder Kjøs, som hun er gift med. Hun er spesialist i klinisk voksenpsykologi. Hanne svarer på spørsmål om små og store hverdagsproblemer som berører mental helse eller sex og kjærlighet.Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til hanne@kk.no.Peder Kjøs er spesialist i klinisk voksenpsykologi og driver egen praksis i Asker. Han er ny samlivsekspert på kk.no. Har du spørsmål om sex og kjærlighet kan du sende Peder en e-post: peder@kk.no
  Hanne Weie Oddli er psykolog og samlivsekspert på kk.no sammen med Peder Kjøs, som hun er gift med. Hun er spesialist i klinisk voksenpsykologi. Hanne svarer på spørsmål om små og store hverdagsproblemer som berører mental helse eller sex og kjærlighet.Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til hanne@kk.no.Peder Kjøs er spesialist i klinisk voksenpsykologi og driver egen praksis i Asker. Han er ny samlivsekspert på kk.no. Har du spørsmål om sex og kjærlighet kan du sende Peder en e-post: peder@kk.no Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer