Helse & Livsstil

Slik bytter du bank

Det lønner seg ofte å bytte bank for å få bedre betingelser.

Slik bytter du bank
Publisert
Sist oppdatert
La da ikke frykten for litt papirarbeid stoppe deg fra å spare mange tusenlapper. Det er faktisk både lett og lønnsomt å finne seg en ny bankpartner.
 • Les også: Vær utro mot banken
 • Det er tre hovedtjenester vi trenger fra banken - brukskonto, boliglån og sparekonto. I tillegg velger også mange av oss å kjøpe forsikring og forskjellige spareprodukter gjennom banken.SLIK FINNER DU DIN NYE BANK1. Undersøk hvilke betingelser du har i banken din - gebyrer og renter på brukskontoen, renter på lånet, renter på sparepangene dine og annet som er viktig for deg.2. Sjekk rentebarometre for hvilke banker som tilbyr best betingelser. Forbrukerportalen.no samt flere aviser og økonomimagasiner har løpende oversikter. 3. Kontakt de bankene som kan være aktuelle, og be om tilbud på de banktjenestene du ønsker. Gå også inn på bankenes nettsider, og sjekk om de har andre fordelaktige tilbud som er interessante for deg.4. Bruk tilbudene til å forhandle med de aktuelle bankene. Har en bank litt lavere lånerente enn de andre, kontakt de andre og referere til at en konkurrerende bank tilbyr deg lavere rente. SLIK BYTTER DU BANK1. Så snart du har bestemt deg for hvilke bank du ønsker som hovedbankforbindelse, ta kontakt med den. 2. Gi banken beskjed om hvilke tjenester du ønsker, og banken hjelper deg med å fylle ut de nødvendige skjemaene. Slik at konti blir opprettet og låneforhold etablert.3. Den nye banken vil også hjelpe deg med å avslutte forholdet til din tidligere bank. Den sørger for at innestående på dine konti overføres til dine nye bankkonti og for at boliglånet flyttes. 4. Verken din gamle eller nye bank skal ha betalt for tjenester de yter i forbindelse med bankskifte. Den eneste kostnaden du skal akseptere er et transportgebyr ved overførsel av panteobligasjon fra et boliglån til et annet. Det er et offentlig gebyr - og er således ikke forhandlingsbart.Siw Ødegaard Jobb- og økonomiekspertsiw@kk.noLES OGSÅ
 • Tett pengesluket
 • Bedre kår for samboere
 • Uten barnehageplass?
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer