Kk-ekspertene

Slik får du orgasme

Sliter du med den store O-en? Gode tips her!

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg har et litt flaut problem. Jeg har veldig vanskelig for å få orgasme ved stimulering av klitoris. så jeg får sjelden orgasme ved samleie. Dette synes jeg er veldig flaut, og har ikke fortalt det til min kjæreste. Nå har vi vært i lag så lenge at jeg synes det er mer flaut om jeg skulle fortelle det nå.. Jeg vil heller «lære» meg å stimulere klitoris og få dette til.

Har du noen tips om hvordan en kan gjøre dette? Kan jeg «lære» meg en teknikk for å få orgasme ved å stimulere klitoris?
En undrer


Svar: For det første synes jeg ikke du skal tenke på det som flaut, for du er ikke alene om dette. Du er én blant mange andre som ikke får det helt til. Det er ikke for ingenting at det stadig kommer bøker som omhandler hvordan man skal få det til.

To bøker jeg vet om heter «Den gode orgasmeguiden» av Kate Tailor og så er det en som heter «Orgasmeboken» av Katerina Janouch. Nå er det jo litt vanskelig å få orgasme ved å lese i en bok, man må øve også. Men bøkene gir noen ganske bra tips. Når du skal øve er det viktig å bruke god tid og holde på lenge nok.

Tenk tilbake på de gangene du har fått orgasme og se om du kan finne ut hva som gjorde at du fikk orgasme da? Bruk fantasien og tenk på ting du tenner på — tankene hjelper til på kåthet og orgasme sammen med berøring. Kanskje trenger du litt kraftigere stimulering og da er det lurt med en vibrator.

Mange kvinner forteller at når de bruker vibrator sammen med glidekrem på klitoris og rundt der, så er det større sjanse for orgasme. For å få orgasme er det viktig å slappe av, så sørg for at du er uforstyrret når du skal øve på dette. For mange er det vanskelig å få orgasme under samleie av mange grunner.

To vanlige årsaker er at klitoris ikke blir stimulert nok, eller blir stimulert feil. Noen samleiestillinger stimulerer mer enn andre, så det er viktig å prøve seg fram. I noen stillinger kan dere lettere bruke hendene på en avslappet måte slik at det går an å berøre der det er best. I noen stillinger berører penis steder som er mer opphissende for kvinnen enn andre steder. Prøv dere fram.

Lykke til!


Stéphane Vildalen
Sex- og kjærlighetsekspert
stephane@kk.no

Stephane Vildalen er vår sex- og kjærlighetsekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål henne.
Stephane Vildalen er vår sex- og kjærlighetsekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål henne. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer