Kk-ekspertene

Slik får du orgasme

Sexologens tips til et bedre sexliv

Publisert
Sist oppdatert
SPØRSMÅL:Kjæresten min og jeg har vært sammen i 4 år. De to første årene hadde vi regelmessig sex og jeg hadde like ofte lyst som ham. De siste to årene har jeg så og si mistet lysten fordi det ikke er noe godt lenger. Jeg har aldri hatt orgasme og blir fort sår. Liker det best når han tar meg bakfra og samtidig kjærtegner klitoris, men det er akkurat som at det blir for godt da, slik at det likevel blir vondt.Hva gjør jeg/vi?CamillaSVAR:Kjære CamillaNår du får følelsen av at det blir for godt sånn at det gjør vond er antageligvis på grunn av at klitoris får for mye eller direkte stimulering. Klitoris er veldig følsom og mange liker ikke for direkte stimulering. Hvis du ikke onanerer kan det være en lur ting å begynne med, både for å finne ut hva som er godt og ikke og for å få orgasme. Når du ikke har hatt orgasme før kreves det litt trening for å få det til og at du holder på lenge nok. I tillegg til å bruke fingrene, kan det være lurt å anskaffe en litt kraftig vibrator. Det er og lurt å bruke glidekrem på klitoris for det gjør stimuleringen bedre. Da får du ikke så lett følelsen av at det blir for godt sånn at det gjør vondt. Når du blir fort sår kan det bety at du ikke blir våt nok. Da er det viktig at dere finner mer ut av hva som er godt for deg slik at du kan bli våtere. Noen blir ikke så våte rett og slett fordi vi rent fysiologisk er forskjellige. Da er det fint å bruke glidemiddel slik at det ikke blir vondt under samleie.Det er helt vanlig for kvinner å ikke få orgasme ved samleie rett og slett fordi klitoris får for lite stimulering på den måten. Når du skal øve på dette er det viktig å ha god tid og at du bruker fantasien og tenker på ting du blir kåt av. Det kan være andre steder på kroppen hvor det er godt å bli tatt på hos både menn og kvinner, ikke bare kjønnsorganene. Å utforske hva som er godt for deg og hva du blir kåt av er noe du og kjæresten din kan gjøre sammen også. Det er viktig at du har lyst på sex når dere skal ligge sammen. Det finnes flere bøker om hvordan få orgasme som f. eks.: Orgasmeboken av Katerina Janouch eller Den gode orgasmeguiden av Kate Tailor. Der kan du få noen tips på hvordan du skal gå fram. Slike bøker finner du i helseseksjonen i større bokhandler.Hilsen StéphaneStéphane VildalenSex- og kjærlighetsekspertstephane@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer