Sminke

Slik finner du den perfekte eyelineren

Med den riktige eyelineren blir det en lek å få streken helt perfekt.

<strong>EYELINERPERFEKSJON:</strong> Kim Kardashian får god hjelp av sine makeupartister, men med riktig produkt kan du også få perfekt eyeliner. Se produktinfo og priser i bildekarusellene lenger ned i saken. Foto: All Over Press og produsentene
EYELINERPERFEKSJON: Kim Kardashian får god hjelp av sine makeupartister, men med riktig produkt kan du også få perfekt eyeliner. Se produktinfo og priser i bildekarusellene lenger ned i saken. Foto: All Over Press og produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
For mange av oss er det å få eyelineren til å sitte perfekt den største sminkeutfordringen, og første skritt i retning sminke med wow-effekt er å velge riktig produkt.

Finn din type

Det finnes en rekke forskjellige typer eyeliner, og hvilken type du bør velge avhenger av både ønsket effekt og pris. Hudtypen din og hvor mye øynene dine renner bør også tas med i betraktningen, siden de færreste av oss vil ende opp med eyeliner nedover kinnet etter et par timers bruk.

Eyelinere finnes i fire hovedkategorier:
  • Blyant/kajal
  • Flytende eyeliner
  • Gelliner
  • Cakeliner
Du kan selvsagt også bruke en øyeskygge som eyeliner. Påfør den med en stiv og tynn kost for et mest mulig presist resultat. Ved å fukte kosten litt kan du få en mer intens farge, men vær forsiktig med å ta vann direkte på øyeskyggen, siden noen skygger kan ødelegges av det.

Blyant/kajal

Dette er den mest vanlige varianten, men den kan også være den vanskeligste å få til å holde seg på plass. Noen kajaler, spesielt de som er beregnet på våtkanten, er ganske motstandsdyktige mot fukt. Uansett kan det lønne seg å «sette» lineren med en øyeskygge i samme farge for å sikre deg at den sitter lengst og best mulig.

Blyantlinere egner seg perfekt til smudging, så gå for denne typen hvis du er glad i sotede øyne.

Om en blyantliner er god å bruke avhenger mye av mykhet/hardhet. En hard blyant er vanskelig å påføre og kan føre at huden dras litt når du tegner streken, nesten som om den setter seg litt fast. Det kan igjen føre til et hakkete resultat, noe de færreste ønsker. Gå heller for en ganske bløt blyant, så lenge den ikke er så bløt at den knekker ved kontakt.

Husk at jo bløtere blyanten er, jo lettere knekker den og jo oftere må du spisse den.

LES OGSÅ: Festfin på femten minutter

En kajal kan med hell brukes på våtkanten. Gå for en mørk farge hvis du vil markere øynene, men husk at dette gjør at øynene ser mindre ut. For å få øynene til å virke større og gi et mer våkent blikk, velg en hudfarget variant. Hvitt eller lyserosa kan også funke, men virker ofte litt for hardt.

Se noen av redaksjonens favorittblyanter her:


Flytende

For mange kvinner er dette den vanskeligste varianten å mestre, men øvelse gjør at nettopp mestring er mulig – spesielt hvis du finner riktig produkt. Både kostene og formelen varierer enormt, så det er viktig å teste disse i butikken før du kjøper.

En god flytende eyeliner gir et veldig presist og markert resultat, så denne typen er flott hvis du for eksempel ønsker en pinup-inspirert look.

De fleste produkter i denne kategorien tørker fort, så det gjelder å øve nok til å få til dette uten feil. Når eyelineren har tørket, må du fram med q-tips og sminkefjerner for å rette på det, og selv da er det oftest å foretrekke å starte helt på nytt. Tren, tren, tren.

Se noen av redaksjonens flytende favorittlinere her:


Gelliner

Gellinere er et meget godt alternativ til flytende eyeliner. Selve produktet har, som navnet tilsier, en tjukk gele- eller kremaktig konsistens og brukes sammen med en eyelinerkost.

Denne typen liner gir veldig god kontroll, både fordi produktet er såpass tjukt at det ikke renner noe sted, men også fordi du kan styre sluttresultatet med å velge forskjellige typer koster. Med en syltynn kost får du et like presist og diskré resultat som med en god flytende eyeliner, mens en tykkere kost gir en tykkere strek, uten at du trenger å ligne Amy Winehouse av den grunn.

Mange gellinere kan også brukes på våtkanten, noe som markerer øynene og gjør deg festklar i en fei. De sitter godt og kan dessuten duses ut mye lettere enn sine flytende søstre.

Enda en fordel er at gellinere kan brukes som øyeskyggebaser, altså som en primer for øyelokket. Den påføres da i et veldig tynt lag, gjerne med fingerspissen, under øyeskyggen for et mer intenst og langvarig resultat. Perfekt for en sotet look.

Se noen av redaksjonens favorittgellinere her:


LES OGSÅ: Perfekt øyensminke på 1-2-3

Cakeliner

Cakelinere er mindre kjent enn de andre variantene, men den fortjener økt celebritet. Denne typen eyeliner er nemlig svært enkel å bruke, gir enorm fleksibilitet og sitter godt. Den er dessuten veldig drøy i bruk, så det er penger å spare her.

Bruk den med en eyelinerkost og vann eller en såkalt Mixing Liquid, som gir et vannfast resultat. Du styrer intensiteten selv, ved å kontrollere mengden veske du mikser pudderproduktet med.

Se noen av redaksjonens favorittcakelinere her:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer