Leder

Slik kvinner er, slik er KK

«Vi i KK-redaksjonen har investert for å gjøre bladet enda mer aktuelt, underholdende og interessant.»

Publisert
Sist oppdatert
«Jeg trenger mer sex, mer omsorg, mer nærhet!» Den norske mannen gir kvinnene klar beskjed. Slik knekker han også en kode for hvordan vi skal lykkes i kjærlighet. Sex og kjærlighet hører sammen som to dråper vann. Når halvparten av norske menn sier de er misfornøyde med sexlivet, er det et sterkt uttrykk for savn av fellesskap og nærhet i parforholdet.

Vi kan verken snakke eller lese oss til mer kjærlighet. Men budskapet i KKs store mannsundersøkelse er til å bli litt klokere av. Og noe av det mest spennende er at den nye mannen er nærmere den nye kvinnen enn vi tror.

Vi drømmer om det samme: kvinner ønsker seg også et sterkere kjærlighetsliv. Samtidig lever vi i en tid der stadig flere bryter ut av samlivet en eller mange ganger i livet.

En av mennene vi har intervjuet, forfatteren og tobarnspappaen Per Asbjørn Risnes, sier: «Vår generasjon er utrolig perfeksjonistiske. Kanskje blir det for mye forretningsmessig i forholdene i dag, at man er flinke til å dele jobbingen i familiebedriften, men ikke så gode på jobben det er å komme nær hverandre og være kjærester.» Han er vel inne på noe?

Få utfordringer er større, men jakten på kjærligheten - på det å elske og bli elsket - er også vår sterkeste drivkraft. Kjærligheten tåler alt, men ikke mangel på sex, nærhet og fellesskap. Bare spør Åsa, KKs samlivsekspert gjennom snart en kvinneepoke!
Åsa er som alltid på plass i ukens KK. Nå får hun også følge av flere eksperter. Kosthold og trening er fokuset i en helseboom vi ikke har sett maken til. Noe av grunnen her er selvsagt at vi har råd og ressurser til å tenke mer på helsa. Helseboomen er også et svar på livsstilssykdommer, press og stress. Det som er helt sikkert, er at vi kvinner er mer og mer opptatt av å holde oss i form og av hva vi bør spise. Kosthold og trening blir derfor fast kost i KK.

De to anerkjente trenings- og kostholdsekspertene Jill Jahrmann og Jeanette Roede gir deg tips og råd hver uke framover, som din «coach» i hverdagen. Jeg tror jeg begynner friskt med å henge opp deres 10 beste tips på kjøleskapet...

Sommerens late dager er forbi, men høsten er herlig, for høsten er også innetid og lesetid. Når det blåser der ute kan vi synke ned i godstolen, for eksempel med historien «Warszawa i vinden.» KKs team tar deg med på en frodig reise i moter, mat, opplevelse - og til skjulte perler i Polens hovedstad.

Vi i KK-redaksjonen har investert for å gjøre bladet enda mer aktuelt, underholdende og interessant. Som Norges største kvinneblad skal vi gi rom for både bredde og dybde, dokumentarer, fotoreportasjer - og ikke minst portretter av personer som har sterke historier å fortelle.

FNs visegeneralsekretær Jan Egeland er en reisende i nød og konflikter. Han har vært tett på alt fra geriljakrig i Colombia til tsunamien i Sørøst-Asia og sultkatastrofer på det afrikanske kontinent. Jan Egeland er en brennende sjel med et overveldende ansvar. Han sitter tett på generalsekretær Kofi Annan og er vant til å vanke i maktens sirkler. Men han er fortsatt en beskjeden mann. KK har møtt Jan Egeland der han føler seg hjemme.
Livet og verden byr på enorme kontraster, det vil vi også gjøre. KK skal bevege seg over hele skalaen. Vi kvinner er opptatt av så mye, og slik kvinner er, slik er KK.

Bente E. Engesland
sjefredaktør
bente.engesland@kk.no

Slik kvinner er, slik er KK
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer