Hud & Hår

Slik legger du kveldssminken

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Er en jente på 21 år som ønsker noen gode tips på hva man kan gjøre med håret og farge. Gjerne også sminke. Har nå som på bildet en utvoksende «hockey», og prøver å spare til lengre lengder, men det er det.

Vet at jeg har hatt samme frisyre i en god stund nå, med langt hår i nakken og det lysefargede båndet i luggen, og er klar for litt ny forandring og impulser. Når det gjelder sminke til hverdags er det ikke mye som blir brukt.

Har naturlig mørke øyebryn og vipper, så maskara bruker jeg sjelden. Skal jeg ut bruker jeg en lipgloss og noe rouge. Har lyst til å få til en flott glam-kveldssminke, gjerne vektlegge øynene, men vet ikke helt mine rette farger og hvor mye jeg kan bruke. Noen tips?
Nathalie (21)

Svar: Hår: Skjønner at du vil ha litt forandring, men du har jo hatt en kjempekul frisyre. Men det er et par ting jeg synes er viktige, og det er at du ikke skal ha høret ditt for langt, i hvert fall i fronten. Du har et nydelig ansikt, men blir det for mye hår blir ansiktet ditt fort litt tungt.

Og det samme med hårfargen, hvis det blir ensfarget mørkt, så blir det også for tungt. Du kan absolutt ha det mørkt, men da med noe som liver det skikkelig opp i fronten. Du hadde vært råkul med en skikkelig kort frisyre! Men du ønsker å spare, så gjør det.

Makeup: Du er heldig som har så mørke bryn og vipper, vær flink til å holde fasongen på brynene dine. Når du skal ut på kvelden og har lyst på litt glamsminke og vil at øynene skal være i sentrum, hadde du vært kanonstilig med for eksempel en varm oransje, dyp grønn, dyp lilla eller sort. Og disse øyeskyggene skal ha skimmer i seg.

Legg først en lys/hvit skimmerskygge over hele lokket opp til brynet, deretter legger du fargen på selve lokket. Legg på kraftig og helt opp til globalbuen, legg den også langs under vippene også, det blir helt rått! Sort eyeliner langs vipperoten, legg så en glittereyeliner over den sorte, dette blir veldig lekkert — og du blir kveldens superbabe.

Lykke til!

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

Nathalie ønsker seg glamlooken.
Nathalie ønsker seg glamlooken. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer