Hud

Slik sminker du øyenene store

Teknikken som åpner opp og gjør lokkene lettere.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg har «tung» hud over øynene og føler at jeg må bruke mye og mørk sminke for å få øynene mine til å se større og mer åpne ut. Jeg legger en lys farge på hele øyelokket, og den mørke i globalen og ut mot sidene. Har du et råd til meg hvordan jeg kan sminke meg med med lysere og mer naturlige farger for å oppnå den samme effekten? Også vil jeg veldig gjerne ha tips om å lage sotede øyne. Det ser for meg ut som om det ofte legges en mørk skygge over hele øyelokket og over globalen, men det blir kanskje feil med tanke på at jeg har så tunge øyne? Hvis du ser andre rom for forbedringer, mottas de selvsagt med største takk. Elisabeth (28)Svar: Øyemakeup: Du gjør det veldig riktig. Du kan evt. bytte ut den mørke fargen med en som er lysere, og dermed bli softere i fargen. Legg den lyse som du pleier, og en litt mørkere i globen, som du trekker oppover. På dagtid er jo det veldig lurt å ikke få for mørke og tunge øyne, hovedsaken er at den mørke er noen nyanser mørkere enn den lyse, men den trenger altså ikke være veldig mørk! Bruk gjerne en matt øyeskygge når du skal legge skyggen i globalbuen. En ting du kanskje skal være litt forsiktig med, er å legge en sort liner langs hele kanten på undervippen. Legg den veldig dust og omtrent til midten. Llegger du den langs hele kanten, lukker det øyet ditt. En annen ting du også kan gjøre, er å legge hele lokket lyst opp til brynet. Ikke noe mer skygge. Så legger du en sort, våt eyeliner - gjerne litt tykk- , langs overvippene, få den godt inn i vipperoten. Du får da et enkelt øye, men samtidig også et veldig klart blikk. Dette er en fin variasjon, som gir et annet utrykk. Du kan også helt klart ha sotede øyne, effekten blir en helt annen, men det vil fungere godt på deg. Som du sier legger du lokket mørkt og duser ut. Her kan du også variere med farger, du trenger ikke bare bruke den sorte fargen, men velge andre farger. Teknikken er den samme. Lykke til! Helge Borgenmakeupeksperthelge@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer