Kk-ekspertene

Slik sminker du øynene store

Foto: Clinique
Foto: Clinique Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg lurer på om du har noen generelle sminketips til meg. Hvordan kan jeg få øynene mine til å se større ut? Kan jeg bruke kajal/eyeliner ved vipperoten på lokket, eller er det uheldig? Jeg har ganske sart hud, og blir lett rød - hvilke produkter kan du anbefale for å dekke dette?MagnhildSvar: Du har et fint ansikt som med enkle knep kan gløde enda mer. For det første kan du rydde/nappe bitttelitt opp i brynene dine, helt i ytterkant av øyet. Det er veldig lite som skal til. Få frem formen litt mer, slik at du får et lite løft. For at øynene dine skal bli størst mulig og mest riktig sminket legger du først en lys, gjerne shimmer-skygge på hele lokket, opp til øyebrynet. Så legger du en mørkere skygge i globalbuen, som du trekker oppover. Slik vil du få fin dybde i øyet, samtidig som du gir øyet et fint løft. Du marker også med den samme øyeskyggen langs undervippene dine.De farger som du kler er de kalde fargene, altså de farger som har den blå undertone. Du kan selvfølgelig bruke de varme fargene også, men i forhold til huden din er de kalde fargene riktigst. Og du kan absolutt bruke en eyeliner langs vipperoten på øvre øyelokk, det gir en flott innramming til øyet ditt. Få den da så tynn som mulig. Personlig synes jeg du oppnår finest resultat med en flytende eyeliner. Jeg opplever også at den holder best i løpet av en dag/kveld. Ikke legg eyelineren på undersiden, det kan bli for hardt. Når jeg ser bildet av deg, så synes jeg det røde i ansiktet ditt er veldig fint, du ser bare veldig frisk ut - og når du legger en foundation over vil det dempes litt. Men hvis du vil dempe det røde enda mer, må du skaffe deg en concealer med grønt pigment som du legger veldig tynt på det røde. Det grønne vil dempe det røde. Siden du er litt sart i huden, bør du passe på at du tilfører huden din nok fuktighet med milde produkter, slik at huden din ikke blir enda mer irritert. Lykke til.Helge Borgenmakeupeksperthelge@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer