Helse & Livsstil

Slik starter du egen bedrift

Hva skal til?

Spørsmål: Etter over 16 år i fast jobb drømmer jeg om å starte egen virksomhet. Jeg har lenge drevet med keramikk på hobbybasis, og vurderer nå å begynne med det på heltid. Jeg tror jeg kan få solgt en del av det jeg lager. Tror også at det kan være mulig å tjene penger på å holde kurs. Jeg vet ingen ting om business, skatt og andre slike ting. Hvor kan jeg finne hjelp?

Svar: Det første du bør gjøre, er å sjekke markedet. Du skal selvfølgelig ha stor tro på at du får det til, men det kan være farlig å overvurdere egne ideer. Test ideen din på andre – bruk venner, kjente og øvrig nettverk. Personer med aktuell bransjeerfaring er spesielt nyttige. Deretter må du vurdere om du må låne penger for å starte virksomheten.

Det beste for din type virksomhet er nok å starte et enkeltmannsforetak. Du bør også sette deg litt inn i trygderettigheter for næringsdrivende, skatt og mva.
www.bronnoysundregistrene.no finner du skjema for opprettelse av enkeltmannsforeak. Der finner du også masse info om å starte egen bedrift.

Siw Ødegaard
Jobb- og økonomiekspert
siw@kk.no
Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no
Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no Vis mer
undefined
Til forsiden