Helse & Livsstil

Slik starter du egen bedrift

Hva skal til?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Etter over 16 år i fast jobb drømmer jeg om å starte egen virksomhet. Jeg har lenge drevet med keramikk på hobbybasis, og vurderer nå å begynne med det på heltid. Jeg tror jeg kan få solgt en del av det jeg lager. Tror også at det kan være mulig å tjene penger på å holde kurs. Jeg vet ingen ting om business, skatt og andre slike ting. Hvor kan jeg finne hjelp?

Svar: Det første du bør gjøre, er å sjekke markedet. Du skal selvfølgelig ha stor tro på at du får det til, men det kan være farlig å overvurdere egne ideer. Test ideen din på andre – bruk venner, kjente og øvrig nettverk. Personer med aktuell bransjeerfaring er spesielt nyttige. Deretter må du vurdere om du må låne penger for å starte virksomheten.

Det beste for din type virksomhet er nok å starte et enkeltmannsforetak. Du bør også sette deg litt inn i trygderettigheter for næringsdrivende, skatt og mva.
www.bronnoysundregistrene.no finner du skjema for opprettelse av enkeltmannsforeak. Der finner du også masse info om å starte egen bedrift.

Siw Ødegaard
Jobb- og økonomiekspert
siw@kk.no

Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no
Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer