Hud & Hår

Slipp håret fri

Det kan være på tide å få frem det vakre ansiktet ditt.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Ønsker hjelp til å rett og slett lære meg å sminke meg. Jeg har aldri vært særlig opptatt av sminke, før inå i senere tid. Ønsker også å finne farger som passer meg. Vil også ha hjelp med håret - både å lære hvordan jeg kan få lurt denne virvelen, samt å finne en litt mer spennende frisyre enn hva jeg har nå. Nå er det samme lengde over hele.

Jeg har alltid vært litt guttejente, og søker rett og slett hjelp for å bli litt mer jentejente. Jeg jobber i byggebransjen, og det har nok vært med på å gi et økt ønske om å finne min feminime side :-)

Prøver å rense ansiktet hver morgen med ulike produkter jeg har kjøpt på hudsalong. Håret blir samlet i en «klump» bak på hodet, kanskje jeg avanserer med hestehale. Har det aldri løst pga en kjempevirvel bak som lager skill fra panna og ned i nakken. Tar kanskje på maskara, skal jeg på fest hender det også at jeg tar på litt eyeliner.
Karianne (29)

Svar: Du har i alle fall alle muligheter, for du har et fint og feminint ansikt. Og du passer på brynene dine, supert! Det er heller ikke alltid så mye som skal til. Men du kan jo trå litt mer til i hverdagen også? Ikke bare til fest, det blir jo litt kjedelig i lengden med kun maskara. At du ikke er flink nok til å prøve ut nye ting, er vel også litt av grunnen til at du går lei? Det er supert at du er flink med egenpleie av huden din, både med fuktighet og rens.

Makeup: Du kan skille litt mellom hverdag og fest, så i hverdagen vil jeg anbefale deg: En foundation som jevner ut huden din, og som har en farge som matcher din egen. Lett transparent pudder over som binder makeupen, gjør den holdbar og matter ned. Brynene dine er fine, men kan du klare å få de litt tykkere? De er en smule tynne.

Sort tynn eyeliner i vippekanten, sort maskara. Legg en naturfarget rouge som du legger som en dus skygge i underkant av kinnbena, det vil smale inn ansiktet ditt. Klar gloss på munnene - kun for å gi litt liv på leppene. Dette er hva du trenger på dagtid, og ikke så langt unna det du pleier å bruke. Derfor vil det ikke være for vanskelig for deg å gjøre heller.

På kvelden kan du på øynene legge en lys skygge over hele lokket - opp til brynet. Så legger du en mørkere skygge i globalbuen som du trekker med deg litt oppover, dette for å skape litt mer dybde i øyet ditt. Legg rougen litt sterkere, og suppler med en litt kraftigere rouge som du også legger litt på kinnbena dine. Markér munnene din mer med en kraftigere farge. Hva fargevalg angår er det umulig å si, da du sender et sort-hvitt bilde. Varme eller kalde farger?

Hår: Jeg tror at om du hadde gått til en dyktig frisør, så ville vedkommende ha klart å lage en frisyre som er tilpasset din virvel. Det er det det ofte handler om - å tilpasse frisyren hårets naturlige vekstretning, og ikke tvinge det i motsatt retning. Så få tilpasset form og frisyre ut fra håret ditt, og klipp håret kort. Du hadde vært rålekker med et kort hår, men pass da på å få frem det feminine i frisyren. Det er jo ikke rart man blir lei, når man alltid har håret i en hestehale. Få frem ditt flotte ansikt! Lykke til.

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

Karianne ønsker å gå fra gutte-jente til jente-jente!
Karianne ønsker å gå fra gutte-jente til jente-jente! Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer