Trening

Smart knep for økt treningslyst

Svigerinne og svigermor med stålvilje. Disse to menneskene ga meg ekstra treningsmotivasjon i sommer, skriver treningsekspert Jill.

Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I sommer har jeg fått en interessant vekker når det gjelder treningsmotivasjon. Som regel har jeg ikke store problemer med å motivere meg til å trene. Jeg er blant de heldige som har drevet med dette lenge nok til å ha et gedigent arkiv av gode treningsopplevelser i hodet. Allikevel hender det selvfølgelig at jeg velger sofaen fremfor joggeskoene, at jeg får overbevist meg selv om at jeg ikke orker akkurat i dag. Dette er noe de alle fleste opplever, og ganske ofte i løpet av ferien.
 • Få med kroppen ut
 • Da jeg kom på hytta i sommer, familiestedet til min samboer, kom jeg alene med begge jentene mine. Ferien til samboer var brukt opp, og jeg tenkte at både jentene og jeg ville ha det bedre på hytta sammen med svigermor og svigerinnen min + to små kusiner, enn i Oslo. Der ventet det meg en stor overraskelse. Allerede første kveld ble jeg opplyst om sommerens opplegg. Begge damene hadde bestemt seg for å komme i form, så de var ute og jogget så godt som HVER KVELD…
 • Slik blir du hekta på trening
 • Svigermor tok turen mens barna ble lagt, og svigerinnen min la i vei da hun kom hjem. Dette hadde de allerede gjort i to uker. Etter en lang, masete dag med to krevende små syntes begge to at dette var ren belønning.
 • 12 gode grunner til å trene
 • - Og så smaker vinen så utrolig godt etter en dusj, var en smilende kommentar. Jeg hadde ikke tenkt å trene den første kvelden, men jammen måtte jeg ta meg en forfriskende tur i min faste joggeløype der nede. Jeg ble så motivert av de to som normalt ikke har gjort så mange fysiske utskeielser i løpet av ferien. Vi følte oss veldig spreke og fornøyde der vi satt med vått hår og hvert vårt kalde hvitvinsglass etterpå. Slik kommer du i joggeform på 6 ukerI stedet for å måtte be pent om barnepass for å trene, ble jeg en del av et kveldsrituale der alle tok sin tørn. Supermotiverende. Da jeg reiste tilbake til Oslo etter to uker kunne både svigermor og svigerinne rapportere om redusert midjemål, bedre kondisjon og fornyet treningsmotivasjon. Svigermor så strålende ut i nyinnkjøpte gevanter, en størrelse mindre enn normalt.Motivasjon til trening er en flyktig sak. I sommer ble jeg kjempemotivert av at flere enn jeg brukte kvelden på aktivitet. Kanskje du også kan finne en lignende motivasjon i din hverdag? Styrk deg slankHva med å avtale en joggetur eller en fast treningsklasse med et par venninner? Hjelp hverandre til å lykkes ved å holde dere steinhardt til avtalen, og husk å skryte uhemmet av hverandre. Hvis en av dere en sjelden gang må avlyse er det viktig at treningen gjennomføres på et annet tidspunkt den uken, da har du kommet langt motivasjonsmessig. Svigermor gjorde nettopp det da hun fikk besøk av en venninne på hytta. Hun ville ikke avbryte kveldsbesøket for å jogge, så hun la resolutt av sted tidlig på dagen. Imponerende standhaftig og motiverende for oss andre.
 • Se video: 7 øvelser med treningsball
 • Se video: 8 øvelser for rumpe og lår
 • Se video: Tren hele kroppen med strikk
 • Lykke til med å skape gode treningsvaner alle sammen. Jeg kjenner to som har gjort noe så uvanlig som å lage disse vanene i sommerferien. Tusen takk for motivasjonen!Jill Jahrmanntreningsekspertjill@kk.no

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer