Ansikt

Smink bort den grå musen

Teknikk og fargevalg kan gi deg stjerne-looken.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Mitt problem er at jeg blir fort varm og rød i kinnene, både når det er varmt inne og kaldt ute. Har du noen tips til å dekke over det? Er også veldig misunnelig på dem som Klarer å få til gløden i kinnene, jeg ser nemlig alltid så matt ut … Synes det er vanskelig å påføre øyeskygge, og skulle gjerne framhevet øyefargen min mer.

Jeg er veldig klar for forandring, for nå vil jeg ikke lenger være den grå musen i venninne-gjengen. Jeg tar gledelig imot eventuelle andre tips du måtte ha!
Rita

Svar:
Egentlig så skjønner jeg ikke helt probelemt ditt. På den ene siden sier du at du ser matt ut og mangler glød, på den andre siden vil du ha bort det røde i kinnene dine. For å si det slik, så ser du fantastisk ut på bildet, med både liv og glød i ansiktet, og du ser heller ikke ut som en grå mus!

Fortsett slik du er, du! Men for å gi et generelt råd om å dempe røde partier i ansiktet, så bør man bruke en foundation i samme farge som hudtonen man har. Dette jevner huden. Deretter bruker man en concealer som er en anelse grønn på de røde partiene. Bruk svært lite, og jobb det godt inn i huden - ellers ser det rart ut. Bruk et transparent pudder over, og legg på litt rouge for å gi huden litt glød. Du kan også bruke en kremrouge som er litt fet, og ikke gir den matte looken.

Når det gjelder valg av farger på øyeskyggen, så er du kjempefin med litt kjølige toner. Enten ved å legge den dype fargen kun på lokket og dermed oppnå et dypt og intenst blikk - eller ved å legge den mørke skyggen i globalbuen og trekke den oppover, en teknikk som vil åpne opp øyet og gjøre det større. Du kan også bare legge skyggen i globalbuen, det er også veldig flott. Lykke til!

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

LES OGSÅ:
 • Helges videoguide: Hverdagsmakeup trinn for trinn
 • Helges videoguide: Festmakeup trinn for trinn
 • Makeupguiden: Glamorøst 80-tall
 • Makeupguiden: Sexy og elegant
 • Makeupguiden: Naturlig søt
 • Makeupguiden: Sprudlende frisk

 • Rita ønsker å dempe rødheten i huden, og samtidig få glød.
  Rita ønsker å dempe rødheten i huden, og samtidig få glød. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer