Nettmøte

Sommerskjønne tips

Lurer du på hvordan du skal få skikk på hud og hår i sommer? Vår makeupekspert Helge Borgen stilte til nettmøte 31. mai. Les alle spørsmålene og svarene her,

Publisert
Sist oppdatertHelge Borgen er vår faste makeupekspert. Han er tidligere norgesmester i styling og ordner makeup, hud og hår på kjendiseliten.
Sommerskjønne tips

Har du spørsmål til ham, kan du sende en e-post til helge@kk.no

OBS! Du må også sende med et bilde av deg selv for at Helge skal kunne gi personlige råd.
Helge Borgen har solid erfaring etter 22 år i forskjønnelsesbransjen, og deler villig vekk sine beste råd om makeup, hudpleie, hår og styling med kk.no-leserne.

Helges mål er ikke å skape trendslaver det går 13 på dusinet av, men å gi deg en look som passer perfekt for deg, basert på personlighet og ansiktstrekk.

Helge har hatt ansvaret for styling til blant annet Nobelkonserten og Grand Prix, samt en rekke prisutdelinger, filmer og tv-serier. Han er også fast stylist for frokost-tv. Han har vunnet norgesmesterskapet i makeup og var dommer i VM i makeup 2006.

Helge har sin faste ekspertspalte her på kk.no, hvor du som leser kan sende inn et bilde av deg selv og får personlig veiledning.
Les alle spørsmålene og svarene fra Helge her.

Nettmøtet er nå avsluttet.

Følg med på kk.no for flere spennende nettmøter i tiden som kommer!

fresh hele dagen

, innsendt av Sandra
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0030.05.2006 / kTuesday. 15:10
Hei Helge!Jeg sminker meg om morgenen med foundation og løspudder fra chanel. Bruker også noen ganger litt solpudder i tillegg. Utover dagen blir jeg som regel blank i t-sonen, men hvordan kan jeg freshe opp makeupen da? er det bare å legge på litt ekstra løspudder, eller bør jeg istedet legge ny foundation og et avsluttende pudderstrøk? vil helst ikke se for "over-sminket ut"...
Hei SandraDu kan gå veldig lett over med bare litt pudder, men det aller aller beste er å jevne med bitte litt foundation en gang i løpet av dagen. Ellers - bruk pudder. Hilsen Helge

Kviser

, innsendt av Marte
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0030.05.2006 / kTuesday. 15:14
Hei!Jeg er ikke av typen som sliter med kviser, men en og annen bruker å dukke opp i ny og ne. Det jeg lurer på er om du har noen gode råd mot å bli kvitt en kvise fortest mulig? finnes det noen kremer som "tørker" ut kvisen kanskje? og hva er forresten dine beste råd mot forebygging av kviser?
Hei MarteDet finnes flere typer midler som tørker ut kviser. Noe av det som er mest effektivt, selv om jeg nesten ikke tør si det,er Vademecum (munnskyllevann), kjempeeffektivt! Det beste for å forebygge kviser, er at du bruker riktige fuktighetskremer som ikke inneholder for mye olje, og som vil da gi for mye fett til huden din. Lykke til.Hilsen Helge

sommerfarge

, innsendt av Silje
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0030.05.2006 / kTuesday. 15:16
Hei!Jeg skal på sydenferie i juni, og gleder meg til å få den etterlengtende brunfargen på kroppen:) men hvordan kan jeg holde på fargen jeg får i syden lengst mulig, når jeg kommer hjem til Norge igjen?
Hei SiljeDin heldiggris! For det første, ta en skikkelig kroppspeeling. før du legger deg i solen, og gjør dette en gang midt i solperioden også, mens du er i Syden. Bruk solkremer med høy faktor. Hold deg unna allt som har med sololjer å gjøre. Tilfør huden masse fuktighet og bruk gode after sun-produkter. Ha en kjempeflott ferie, og god tur.Hilsen Helge

sommersminke

, innsendt av Kristine
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0030.05.2006 / kTuesday. 15:19
Hei!Hva mener du er et "must" i sminkepungen i sommer? liker du den naturlige stilen eller synes du det er greit å pynte seg også på sommeren?
Hei KristineSynes absolutt man virkelig kan glitre med makeup om sommeren. Du kan jo ha det mest elementære i sminkepungen på dagtid, så trår du til på kvelden. Et must er: shimmerpudder, vanlig pudder, shimmerskygger, glittereyeliner, lipgloss. Pynt og kos deg i sommer.Hilsen Helge

Beholde hårfargen i solen

, innsendt av Bente
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0030.05.2006 / kTuesday. 15:24
Hei!Jeg har nettopp farget håret en nyanse mørkere enn min naturlige hårfarge, og er veldig fornøyd med resultatet! Hvilke solprodukter for håret anbefaler du, som hindrer hårfargen min i å bleke? og er det sant at mørke hårfarger blekes fortere i sola enn de lyse hårfargene?Takk for fin spalte og gode råd!
Hei Bente.Takk, hyggelig at du liker spalten og mine råd. Det som er med en mørkere hårfarge, er at det synes mye lettere enn en lys farge. Gå til din frisør, og kjøp beskyttelsesprodukter for håret der, de er mye bedre enn de du får kjøpt på super'n. Kos deg i sola.Hilsen Helge

, innsendt av Anita
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0030.05.2006 / kTuesday. 15:26
Selv om det er mange makeup-kremer på markedet, så lurer jeg likevel på om du har en "favoritt" for de med normal hud? Tenkte du var den rette personen å spørre, da du sikkert har prøvd en del merker.
Hei Anita.Det er mange gode på markedet, men til deg som har en normal hud, så bruk en nøytral, og uten pudder. Chanel, Face Stockholm, Make up Store, for å nevne noen. Lykke til med dine valg.Hilsen Helge.

Mangler øyenbryn

, innsendt av Jill
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0030.05.2006 / kTuesday. 15:34
Hei Helge!For noen år siden var jeg litt for ivrig med pinsetten, og nappet bort så og si alle øyenbryns-hårene mine. Dette har resultet i hårrøttene har blitt ødelagt, slik at hårveksten min akkurat over øynene er veldig beskjeden for å si det mildt. Dette plager meg veldig da det nå er "in" med tykke naturlige øyenbryn. Hva kan jeg gjøre for å markere øyenbrynene mine, slik at det ser mest mulig naturlig ut? og kan hårvekstmiddel være noe å prøve for meg?
Hei Jill.Kjedelig, men du er ikke alene om å ha gjort dette, det er mange med deg. Men håper mange leser dette, og tar lærdom! Det finnes ikke noe "gromiddel" her nei, så ikke gå i den fella. Men jeg synes øyebrynsskygge er tingen. Den påføres med en tynn skråkuttet pemsel. Du kan også kominere med å bruke en blyant også, disse to kan være en fin kombinasjon. Lykke til.Hilsen Helge

Hårtrender

, innsendt av Katja
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0030.05.2006 / kTuesday. 15:36
Er det noen spesielle hårfarger som gjelder i sommer? er det for eksempel inn med "saltvanns-striper" eller skal fargen være ensfarget?
Hei KatjaBegge deler er absolutt lov. Det gyldne like godt som det beige. Det viktigst er at du får en farge som er deg, og som du liker og kler.Hilsen Helge

Parfyme-tips

, innsendt av Gitte
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0030.05.2006 / kTuesday. 15:42
Hei Helge!Vet du om noen av parfyme-nyhetene i år som er litt søte og lette? er ikke så glad i de med luktnoter av musk eller vanilje, men er veldig glad i de som lukter litt av blomster og søt frukt.
Hei Gitte.Hm, det er jo så mange, kommer ikke på noen i skrivende stund. Du får rett og sltt ta deg en liten tur til et parfymeri, og la nesen få ta jobben. Føler du deg fortsatt usikker, så følg med i papirutgaven av KK. der kommer det en stor test av sommerduftene om noen uker.Lykke til.Hilsen Helge.

Pene negler

, innsendt av Anne
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0030.05.2006 / kTuesday. 15:45
Hvilke produkter og redskaper synes du er nødvendig for å stelle og få pene negler hjemme? Finnes det for eksempel en pleiende neglelakk? Og kan for neglene bli gule, hvis jeg bruker neglelakk for ofte?
Hei AnneTa deg en tur innom en negledesigner, og kjøp et utstyrssett som inneholder det du måtte trenge for en egen manikyr. Og ja, neglene kan bli gule, men det avhenger også her av valg av produkter. Lykke til.Hilsen Helge

Hårbånd

, innsendt av Linn
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0030.05.2006 / kTuesday. 17:43
Hei!Synes moten med hårbøyler i håret er fint, men føler ikke selv at jeg kler dette så godt. Er det like med trendy med et bredt hårbånd istedet?
Hei Linn.Absolutt, du kan trygt gå med et hårbånd.Det er helt i tiden. Skaut er også veldig in. Du kan lese mer om hårmoten i sommer her: http://www.kk.no/php/art.php?id=305430Hilsen Helge

Langt hår

, innsendt av Birgitte
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0030.05.2006 / kTuesday. 17:46
Hei Helge!Jeg har langt hår, men vet ikke hvordan jeg best skal stelle det. Det føles sprøtt og livløst, og i tillegg er ikke tuppene særlig fine selv om jeg har stusset håret ofte. Har du noen råd til hvordan jeg kan få vakkert og glansfullt hår?
Hei BirgitteBruker du riktige hårpleieprodukter, som du får anbefalt av din frisør? Dette er eneste løsningen, i tillegg til å klippe det regelmessig. Kanskje du skulle klippe deg litt kort, og få en skikkelig forandring? Spennende! Lykke til.Hilsen Helge

Hud og høyde.

, innsendt av Jente14år
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0030.05.2006 / kTuesday. 20:37
Hei!Jeg er ei jente på 14 som ville satt STOR pris på å få svar fra deg! =)For det første: Huden min er verdens verste syntes jeg. Den er både tørr, noen arr, noen kviser, litt fregner, sorte hudormer, rødaktig, og sist men ikke minst: OLJETE! Det ser ut som om jeg er fryktelig svett, tilogmed bare etter et par timer! Jeg vil ikke ha oljete hud.. men heller ikke tørr å kvisete. Hva kan jeg gjøre/kjøpe for å bli bedre?2: Jeg er 1.58 høy nå, og går i 8 klasse. Da jeg målte meg i 7 klasse var jeg 1.57. Men legen har sakt at jeg kommer til å bli rundt 1.67 høy. Har jeg stoppet å vokse, eller går det bare litt tregt før jeg begynner å vokse igjen? I tillegg har jeg 4 melketenner igjen. Og puppene vokser heller ikke.. hva om jeg har stoppet å utvikle meg?? eller er det bare en fase jeg er inne i.. pliiiiis svar om du kan! Vitkig! Hadde gjort meg forferdelig glad i alle fall :)
Hei jente 14.Tror du kan ta det helt med ro, lytt til din lege, og har du spørsmål videre så ta deg en prat med vedkommende. Husk at du er midt inne i en tid hvor allt forandres, og kroppen din går igjennom en kjempe prosess, og du er ikke alene om dette. Men lurer du på noe, så gå til din lege, så blir du fortalt hva som skjer med kroppen din, og du vil få ro på alle tankene dine, og frustrasjon. Hilsen Helge.

Fri for fregner!!!

, innsendt av jente 22
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0031.05.2006 / kWednesday. 01:33
Hei, jeg er en 22 år gammel jente og startet først med å pleie huden sin for to år siden, og idag angrer jeg forferdelig på hvorfor jeg ikke har kommet i gang tidligere. I de 4 siste somrene har jeg jobbet som servitør i en uterestaurant (hvilket jeg gjør fortsatt), og er blitt eksponert for sterk sol fordi arbeidstiden ofte strekker seg fra kl. 11 - 19, da solen er på sitt sterkeste. Den gang pleide jeg verken huden min og hadde ikke solkrem beskyttelse i tankene. Det begynte med veldig lite sorte prikker på noen steder i kinnet, som viste å være fregner, men det ser ut til at utviklingen bare fortsetter, veldig deprimerende. Nå går jeg ikke utendørs med minimum 25 solfaktor krem på ansiktet. Mitt spørsmål er, finnes det noe produkter som kan bremse videreutviklingen av fregner, og som reparere fra tidligere solskader, samt å bleke eller tone ned fregner og de hyperpigmenteringer som er oppstått? Jeg har undersøkt litt på Dermalogicas Skin Brightning system, tror du det hjelper? Er det andre produkter du kan anbefale? Til daglig bruker jeg ellers Babor produkter til daglig pleie, og går hos hudpleier en gang i blant. En annen faktor som kan virke inn for følsomheten for sola er at jeg bruker p-piller. Jeg har lest om at ved bruk av p-piller kan gjøre at huden er ekstra følsom og sensitiv for utsetting av sol. Et annet problem som følge av p-pille bruken er at det forekommer perioder at kviser kan plutselig blusse opp av hormonell ubalanse, har du noe effektive råd for hvordan jeg bør behandle huden for denne perioden? Eventuelt gode produkter som hjelper umiddelbart...Ellers bruker jeg virkelig tid på å sette seg inn i problemet og snuser over mote og skjønnhetblader og finner ut hvilke produkter som passer inn og løser problemet. Mvh jenta som ikke ønsker seg fregner
Hei Jente 22Det er kjempebra at du nå er opptatt av å pleie huden din riktig og bra. Og at du er flink med å bruke høy solfaktor, veldig bra!! En annen ting som er veldig bra, er at du har valgt den beste hudpleieserien, etter mitt skjønn. Så egentlig er du veldig på rett vei, og jeg synes du skal holde en åpen dialog med din hudpleier om dette, så vil hun hele tiden gi deg de beste produktene fra Babor, og hold deg til det. Jeg kjenner ikke til andre produkter som hjelper mot dine problemer, og IKKE BLEK HUDEN!!! Fregner er vldig fint synes nå jeg da! Lykke til, og fortsett med å være så flink som du er!Hilsen Helge

Solfaktor

, innsendt av Line
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0031.05.2006 / kWednesday. 06:37
Hei!Jeg skal til Gran Canaria om få uker, men er usikker på hvilken solfaktor jeg bør bruke både til ansikt og kropp. Har allerede fått en del grunnlag av sola som har vært i landet, men jeg bør kanskje bruke høy faktor likevel?Takk for nyttige tips!
Hei LineBra at du er fornøyd med mine tips. Jeg synes du bør bruke minimum faktor 30, da tar du vare på huden din, og fargen holder seg lenger også. Vær også flink med å tilføre huden masse fuktighet! Kroppspeeling er også viktig. Ha en kanonfin ferie, lykke til med brunfargen.Hilsen Helge

Peeling

, innsendt av Anette
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0031.05.2006 / kWednesday. 06:47
Hei Helge!Hvor ofte bør jeg peele ansikt og kropp om sommeren, hvis jeg soler meg mye? og er det sant at jeg ikke bør peele huden etter en lang dag i solen, da huden er overopphetet?
Hei AnetteDu kan peele ansiktet ditt 2-3 ganger i uken, avhengig i hvor ømfintelig huden din er, er den veldig ømfintelig, så er 1 gang i uken nokk. Ikke peel kroppen etter en lang dag i solen, men på en "pusadag", 1 gang i uken.. Lykke til.Hilsen Helge.

Sommer-Rouge

, innsendt av Ane
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0031.05.2006 / kWednesday. 07:16
Hei Helge!Hvilken farge på rougen synes du passer best solbrun hud?
Hei AneDet kommer jo veldig an på hudtonen din, men ikke for mye blått, kanskje litt mer rødt/rosa. Rougen bør være litt dypere i fargen når man er blitt brunere. Solpudder kan også funke bra som rouge.Hilsen Helge

hudormer

, innsendt av mille
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0031.05.2006 / kWednesday. 10:01
Hei,Jeg er en 36 år kvinne som er plaget av hudormer på nesen og rundt neseroten, jeg føler atjeg har prøvd alt, men ingenting har noe effekt - hva kan jeg bruke for å minske det?
Hei MilleHar du vært hos hudpleier, og har du brukt produktene du er blitt anbefalt der?? I så fall - gjør det, og hold kontinuteten på det. Og du skal bruke fuktighetskremer som ikke inneholder for mye olje, heller mer vann. Lykke til.Hilsen Helge

Øyevipper som ikke buer

, innsendt av Cora
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0031.05.2006 / kWednesday. 10:06
Hei!Jeg er asiat og har i utgangspunktet lange øyevipper, men de buer bare ikke opp. Har prøvd alt fra vippetang, til permanent bøy og extensions hos hudpleier.
Hei CoraNår du har prøvd alt det du skriver, vil jeg anbefale deg å bruke veldig god tid når du legger maskaraen. Legg lag på lag, lite av gangen, jobb vippene oppover, børst over med en nøytral børste, så ny runde. Jobb vippene gradvis opp, og bruk litt tid. Dette er den riktigste måten å påføre en maskara på, og med best resultat, men det tar jo litt tid. Lykke til.Hilsen Helge.

Små hvite kuler i huden

, innsendt av Unn Torill
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0031.05.2006 / kWednesday. 11:01
Hei! Jeg er plaget av hvite små kuler i huden. Den eneste måten jeg blir kvitt kulene på er å stikke hull med nål, for å så klemme på de. Det gir ofte arr. Hvordan kan jeg bli kvitt/minske problemet. Og hva skyldes disse hvite kulene (talgkuler)? Kulene er mest synlig på kinn og ved øyne. Jeg er ikke plaget med kviser.
Hei Unn TorillDette problemet har nok oppstått fordi huden får for mye fett/olje og får en overproduksjon av talg. Så her ser man at det er ekstrmt viktig med valg av produkter, riktig produkt, med riktig innhold av feks olje, til den riktige hud. Den som har greie på dette er en hudpleier. Peeling er også kjempeviktig. Lykke til.Hilsen Helge

Pen hud

, innsendt av Victoria
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0031.05.2006 / kWednesday. 11:07
Hei!Hvilke produkter bør jeg bruke hvis jeg vil at huden min skal se strålende ut? og hva er fordelen med å bruke et serum under dagkremen/ nattkremen?
Hei Victoria.Jeg synes de produkter som en hudpleier bruker, er de aller beste på markedet. Det finnes mange forskjellige typer serum, og de er for forskjellige ting, men de inneholder mer næring, og gir huden det lille ekstra av feks fiktighet, og kan også være med på å forebygge linjer etc. Lykke til med dine valg.Hilsen Helge.

Selvbrunings

, innsendt av Sommerbrun
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0031.05.2006 / kWednesday. 11:15
Hei, jeg har kjøpt Clarins Liquid Bronze Selftanning - det står at den skal påføres med bomullspad som et ansiktsvann. Det jeg lurer på er når jeg skal ta den på - etter mitt vanlige ansiktsvann eller etter dagkremen?
Hei Sommerbrun.Etter dagkremen, da har huden fått litt fuktighet, og resultatet blir litt jevnere. Men la dagkremen tørke litt inn, slik at huden ikke er for fuktig. Mange mener nokk at man skal påføre selvbruningskremen på en "naken" bud, men synes da den blir fort skjollete. Lykke til.Hilsen Helge.

ID

, innsendt av EmmaS
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0031.05.2006 / kWednesday. 13:10
Hvor i Oslo-omårdet kan man kjøpe ID make up?
Hei Emma.I hudpleiesalonger, feks Beths Beauty.Hilsen Helge

Volum i håret

, innsendt av Siri
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0031.05.2006 / kWednesday. 13:36
Leste i en hårsak her på kk.no at det er in med store krøller og mye volum. Jeg har halvlangt, kjempeglatt og lyst typisk nordisk hår. Hvordan kan jeg få slike kule krøller til fest?
Hei Siri.Kjøå deg en stor krølltang, spray på et godt styling produkt føt du krøller, som beskytter, og gir hold. Store varmruller er også tingen, det er håp for alle som ønskar krøller, og lykke til.Hilsen Helge.

Dødt hår

, innsendt av Kristine
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0031.05.2006 / kWednesday. 13:42
Håret mitt henger flatt ned amme hvilken sjampo jeg bruker. Merker at det blir enda verre når jeg har mensen. Bør jeg spise vitaminer, eller finnes det noen mirakelkur mot slikt hår?
Hei Kristine.Her du brukt de produktene din frisør har anbefalt? Det er viktig at du ikke bruker produkter som er for tunge/fete. Sebastian har noen kjempe fine produkter. Mangler kroppen din vitaminer? Sjekk det, og begynn å ta disse. Lykke til.Hilsen Helge.

Bedrommeyes

, innsendt av Silje
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0031.05.2006 / kWednesday. 13:59
Takk for alle de kule rådene du gir. Det er en inspirasjon i hverdagen.Jeg har sett så mange bilder av pene damer med litt sånn smokey eyes med mørk bakgrunn. Hvordan får jeg til dette selv uten at detvirker for hardt. jeg tenker på til kveldsbruk, selvsagt.Håper på svar.
Hei Silje.Tusen takk, hyggelig å høre. Smokey eyes får man flottest med svart, men klart man kan bruke mørkegrått, eller mørkebrunt, selv om virkningen ikke blir helt den samme. Men du får spennende mørke øyne, og litt mystiske. Og legg den mørke fargen på lokket, og jobb deg litt utover. Lykke til.Hilsen Helge


Sommerskjønne tips
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer