Blogg

Sommersløvsinn

Jeg gleder meg til juli. Da skal det jobbes.

Publisert
Sist oppdatert
Jeg klandrer ingen i sydligere strøk for å ha innført siestaen. Det er tross alt veldig vanskelig å gjøre noe fornuftig når det er varmt. Det kan neppe være bare fellesferiens skyld at det aldri skjer noe som helst i juli.

Greit nok, det er fremdeles bare mai. Men da sommeren plutselig hoppet fram her i Tigerstaden forrige helg, forsvant all fornuft fra hjernen min. Jeg hadde en lang liste over ting som skulle gjøres, og hva endte jeg opp med? Å sitte i parken og glo. Jeg skylder på sola.

Jeg vil ikke gjøre noe når det er varmt. Jeg kan strekke meg til å bade, spise is og tøyse med gode venner. Jeg vil ikke jobbe, jeg vil ikke lese, jeg vil definitivt ikke vaske leiligheten, og jeg vil ikke lage mat. Når jeg tenker meg om, har jeg ikke så lyst til å spise mat heller. Jeg vil ikke ta telefonen, jeg vil ikke stryke klær, jeg vil ikke shoppe, jeg vil ikke - jeg vil rett og slett ikke. Det er jo så varmt.

«Vi tar ikke møter i juli, da skjer det ingenting likevel.»
«Hvis det ikke blir ferdig innen midten av juni, kan vi like godt utsette det til august.»
«Kan ikke du følge opp dette her etter fellesferien?»


Jeg vet med sikkerhet at det er massevis av mennesker som jobber i juli. Jeg pleier stort sett å være et av dem. Det er de færreste næringer som bare kan legge ned all virksomhet i en hel måned, og faktum er at det stort sett er folk på jobb. Kanskje ikke like mange som i oktober, men de fleste poster er bemannet. Likevel er det fullstendig normalt å utsette alle avgjørelser, lanseringer, deadlines, møter og desslike til etter fellesferien, og nettopp derfor synes jeg det er genialt å jobbe i juli: det er jo topp å være på jobb når hele verden har bestemt seg for at ingenting skal skje. Det er nesten som ferie, sånn rent bortsett fra at jeg fortsatt må stå opp skrekkelig tidlig om morgenen. Dessuten er det helt akseptert å ta iskrempause. Det er jo tross alt juli.

Man kan jo undres: skjer det ingenting i juli fordi vi ikke orker å gjøre noe, eller har vi bestemt oss for at ingenting skal skje i juli fordi vi ikke har lyst til å gjøre noe?

Min oppfordring? Legg ferien din til en hvilken som helst annen måned, om du er i en bransje som går inn i en månedlang juli-siesta. For ærlig talt: det finnes ingen annen periode i løpet av året hvor det er helt greit å lene seg tilbake, ta det litt roligere
og konstatere at det skjer mye mindre enn normalt - og fremdeles få betalt for det. Spør du meg, kan ikke juli komme fort nok.

Lill Kristin Syversen
helse- og livsstilsjournalist, kk.no
lks@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer